Thorning: Vi vurderer hele tiden situationen i Frankrig
Statsminister Helle Thorning-Schmidt mener, at PET løbende er sikret de redskaber, der kan bekæmpe terror.

Det var en noget ordknap statsminister, Helle Thorning-Schmidt, der fredag mødte pressen i forbindelse med uddelingen af årets mest prestigefyldte journalistpris, Cavlingprisen, i København.

I hvert fald når det kommer til, om der fra dansk side er behov for at tage nye initiativer i kølvandet på onsdagens massakre i Paris på medarbejderne på den satiriske ugeavis Charlie Hebdo.

- Vi vurderer hele tiden situationen, men vi har over de seneste år sikret, at PET (Politiets Efterretningstjeneste, red.) har mange nye redskaber.

- Og det er nogle af dem, de har anvendt i forhold at bekæmpe ekstremisme og konkrete terrorangreb herhjemme, siger hun.

Fredag kom det også frem, at justitsminister Mette Frederiksen (S) søndag tager til Paris for at tale med flere EU-kolleger og den amerikanske justitsminister, Eric Holder, om en fælles indsats mod terror.

Ministeren deltager dels i et møde med justits- og indenrigsministre fra EU og USA, dels i den store march, der afholdes for at vise nationalt sammenhold efter angrebet i Paris på Charlie Hebdos redaktion.

Ifølge Ritzaus oplysninger har den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, inviteret sine kolleger fra Danmark, USA, Østrig, Tyskland, Belgien, Spanien, Italien, Letland, Holland, Polen og Storbritannien.

Der er ikke offentliggjort en dagsorden for mødet. Det foregår under en overskrift om, at det er en opfølgning på onsdagens blodige anslag.

Og Helle Thorning-Schmidt kastede ikke meget lys over, hvad formålet er med mødet.

- Danmark er blevet inviteret til et møde. Det er justitsministeren, der er inviteret, og det deltager hun selvfølgelig i, lød det blot fra Thorning ved uddelingen af Cavling-prisen.

/ritzau/