Thorning: Drømmen var en regering med Venstre

I en ny bog fortæller den forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), at hun drømte om en regering med 90 mandater bestående af Venstre og Socialdemokraterne.
I sin periode som statsminister drømte Helle Thorning-Schmidt (S) om en regering bestående af Socialdemokratiet og Venstre.
I sin periode som statsminister drømte Helle Thorning-Schmidt (S) om en regering bestående af Socialdemokratiet og Venstre. Foto: Keld Navntoft/Scanpix

Det er ikke Dansk Folkeparti, der skal bestemme, hvad der sker i dansk politik. Det mener forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Da hun var partiformand og statsminister, drømte hun om at lave en regering bestående af Socialdemokratiet og Venstre med 90 mandater - og selvfølgelig en rød statsminister. Det skriver Altinget.dk

Meldingen kommer i den nye bog 'Hvad man ikke dør af', og her opfordrer hun på samme tid den nye partiformand og resten af partiet til at droppe, den stadig tættere alliance med Dansk Folkeparti.

"Det er en kæphest for mig. Det skal ikke være yderfløjene, der afgør valg og politik. De moderate kræfter skal samles. Dialogen og det, der samler, er, hvad der optager mig. Det er det, jeg tror på, og det er sådan, jeg mener, vi som samfund, som mennesker, kommer længst," siger Helle Thorning-Schmidt i bogen, ifølge Altinget.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.