Texas-juryens dom: 850 mia. kr. i erstatning
Erstatning på 850 milliarder kroner er symbolsk, forklarer juryen. Foto: Colourbox
En mand er blevet idømt giganterstatning i en sag om sexmisbrug, overfald og uhelbredelig kræft.

En jury i Texas har dømt en 26-årig mand til at betale den største erstatning i USA's historie.

Don Wilburn Collins skal betale 850 milliarder kroner til de efterladte til en ung mand, som tidligere i år døde af hudkræft.

Den unge mand, Robbie Middleton, fik tredjegradsforbrændinger på 99 pct. af kroppen, da Don Wilburn Collins i 1998 angiveligt hældte benzin ud over og satte ild til den dengang otteårige Robbie. Ifølge anklageren udviklede Robbie Middleton hudkræft som følge af de alvorlige brandskader, skriver BBC.

Den rekordstore erstatningssum skal ses som en symbolsk handling, der forhåbentlig fanger politiets opmærksomhed, forklarede juryen efterfølgende.

Don Wilburn Collins har været under mistanke for ildspåsættelsen siden 1998, men beviserne har ikke været stærke nok til at anklage ham for mord. Juryen håber imidlertid, at den store erstatning kan motivere politiet til at tage sagen op igen.

Don Wilburn Collins er desuden mistænkt for at have sexmisbrugt Robert Middleton to uger før ildspåsættelsen. I dag afsoner Collins et sexoverfald, som blev begået i 2001. Han forventes løsladt i september 2012.

Kilde: BBC

via Listen To News