Terrorsigtede 3Fere venter dom i morgen
3F tager skarpt afstand fra terrorsigtelsen mod Anton Nielsen (t.v.) og Viggo Toften-Jørgensen.
De to københavnske håndværkere, der er sigtet for terror, fordi de har støttet FARC, må vente til i morgen med at få deres dom.

Det tog alligevel længere tid end ventet at komme igennem dagens retssag i Københavns Byret, hvor to 3F-håndværkere sidder på anklagebænken.

Murer Anton Nielsen og tømrer Viggo Toften-Jørgensen er anklaget for terror, fordi de i 2008 var med til at donere 10.000 kroner til den columbianske oprørsgruppe FARC.

Viggo Toften-Jørgensen nåede at komme med sin afsluttende kommentar til sagen i dag, hvor han bad domspanelet tænke over, hvem der egentlig er "de onde".

"Hvis man dømmer os, så støtter man dem, der i virkeligheden er terrorister i Columbia. Nemlig regeringen og deres paramilitære gruppe, som udøver terror mod landets fagforeningsaktivister og slår dem ihjel. Det vil sige, hvis man dømmer os, så skal man gøre sig klart, at så er man også medskyldig i mord," siger Viggo Toften-Jørgensen.

Også Anton Nielsen fastholder, at pengene til FARC ikke handler om egentlig illegal virksomhed, men om solidaritet over landegrænser. Det vil han slå på i sin afsluttende tale i morgen.

"Humanitær hjælp til mennesker i nød er ikke bare en menneskeret, det en pligt, vi alle sammen har," siger Anton Nielsen.