Terrormistænkte er vilde med Will Smith
Will Smith, der nu er mest kendt for Men In Black-filmene, storhittede i 90'erne med serien om den unge fyr fra Philadelphia, der flytter ind hos sin rige onkel i L.A. Foto: MISHA JAPARIDZE / POLFOTO
Will Smith har overhalet Harry Potter-bøgerne som den foretrukne form for underholdning i fangelejren på Cuba.

Tv-serien "Fresh Prince of Bel-Air" eller Rap Fyr i L.A., som den hed på dansk, har fået comeback og en helt ny fanskare, der må siges at give ny mening til udtrykket om at holde seerne fanget foran skærmen.

Det er avisen Miami Herald, der kan fortælle, at Will Smiths over 20 år gamle komedieserie, er blevet et hit blandt mistænkte terrorister i fangelejren på Guantanamo Bay i Cuba.

Her har tv-serien nu overgået Harry Potter-bøgerne, som den foretrukne form for underholdning blandt de indsatte.

- Jeg har lige bestilt samtlige seks sæsoner, siger en bibliotekar i fangelejren til avisen.

Serien, der første gang blev vist i USA i 1990, følger Will Smith som teenager fra West Philadelphia, der bliver sendt til at bo hos sin rige onkel og tante i Bel-Air i Californien for at komme væk fra gaden og det dårlige selskab i hjembyen.

I mellemtiden er Harry Potter-bøgerne, der engang var den helt store attraktion i lejrens 28.000 bøger store bibliotek, henvist til at samle støv på reolerne.

- Dem er de ovre. Det er mere end et år siden, de var populære, fortæller bibliotekaren.

En anden populær bog blandt de indsatte er The Oxford English Dictionary, som fangerne bruger i et forsøg på at forbedre deres sprogfærdigheder, mens de sidder inde.

Bibliotekaren har måtte bestille ti nye eksemplarer af bogen.

Om de så kan bruges af fangerne til at slå sætninger som "Yo homes, smell ya later" op må stå hen i det uvisse.