Telegigant fyrer hver femte
Telia må fyre hver femte af deres medarbejdere. Foto: Telia
En massefyring er undervejs i Danmarks tredjestørste teleselskab, Telia.

Den næste uge bliver ikke morsom for medarbejderne i Telia. Der er nemlig netop varslet massefyring hos telegiganten, og fyresedlerne bliver delt ud på næste tirsdag.

Hele 170 Telia-ansatte vil dermed miste sit job om en uge. Det svarer til hver femte af selskabets medarbejdere, fortæller administrerende direktør Søren Abildgaard til Business.dk.

"Alt er i spil - men der er ikke nogen, som ikke er i spil. Det har været meget vigtigt for mig, at gøre dette så grundigt og sobert som muligt, og derfor skal uvisheden også holdes så kort som muligt," siger Abildgaard.

Grunden til de massive nedskæringer er blandt andet mobilpriskrigen og dermed, at Telia mister kunder til de billigere selskaber.

"Der er ingen tvivl om, at kundeafgangen er Telias største problem. Vi mistede 27.000 kunder i 1. kvartal, 4.000 i andet og godt nok "kun" 1.000 i tredje, så det ser bedre ud. Men det månedlige forbrug per kunde ligger langt under, hvor det lå for halvandet år siden," siger Søren Abildgaard.

De 170 medarbejdere, der må forlade deres job om en uge, kommer sandsynligvis ikke til at være de sidste.

"Det er bestemt ikke nok alene. Det er et led i den proces, som vi skal igennem, hvor der skal skæres omkostninger overalt i hele virksomheden for at få bundlinjen bedre og få Telia til at vokse i markedet. Dette er den rigtig svære del af det. Men jeg har også sagt ærligt her til morgen, at vi vil bruge flere penge på markedsføring, som vi har investeret for lidt i," understreger Søren Abildgaard.

Telia er ligesom andre store teleselskaber presset af, at kunderne vælger lavprisselskaberne, som de store selv ejer, men hvor de tjener langt mindre per kunde.

Telia ejer på denne vis lavprisselskabet Call Me.