Administration 

Teknologi og køreglæde i højsædet i ny og stilfuld Ford S-MAX

Ny Ford S-MAX

Intelligent styretøj, firhjulstræk og motorer med lavt CO2 udslip.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Intelligent styretøj, firhjulstræk og motorer med lavt CO2 udslip.

Den nye 5- og 7-sæders Ford S-Max kommer til Danmark sommeren 2015. Ny S-MAX byder ikke blot på en perlerække af nye teknologier til at understøtte sikkerhed og komfort, men fås også med firhjulstræk samt helt nye motorer med mere power, men mindre brændstofforbrug og CO2-udledning.

Den nye S-MAX bliver den første Ford med Fords helt nyudviklede intelligente styretøj - Adaptive Steering - ligesom S-MAX'en også bliver først med Fords blændefri LED forlygter, som giver fuld belysning af vejen uden at blænde modkørende billister.

Med op til 32 forskellige sædekonfigurationer, giver den nye S-MAX maksimal fleksibilitet for den aktive familie med skiftende behov.

Kodeordet for designet har været enkelhed. Der er renset ud i de grafiske designdetaljer for at give den nye S-MAX et renere og mere hightech udtryk. A-stolpen er flyttet længere tilbage for at give en længere og mere prominent front. Den karakteristiske, trapezformede kølergrill i krom bidrager sammen med de smalle forlygter og LED-kørelyset til det moderne, sportslige udtryk.

Den stilistiske renhed fortsætter indenfor, hvor instrumentpanel og midterkonsol er reduceret til det intuitivt enkle. Glastaget og de nydesignede sæder bidrager til en mere rummelig kabine-fornemmelse. Sæderne er udført i soft touch og fremhævet med markante syninger. Alle sæder er testet for maksimal slidstyrke, ligesom sæderne er coatede med et særligt anti-plet materiale.

Alle bagsæder kan, ved et enkelt tryk på en knap, lægges fladt ned, hvilket giver helt uproblematiske adgangsforhold. Desuden kan forsæderne indstilles med varme og massage-funktion. Førersædet kan indstilles automatisk og har memory-funktion for flere indstillinger

Et nyt, støjsvagt klimaanlæg, med kraftigere luftstrøm, sikrer en hurtigere optimal-temperatur, som kan indstilles individuelt for fører og samtlige passagerer. Kabinen er i øvrigt udført i særlige lyddæmpende materialer, som sikrer et lavt støjniveau selv ved motorvejshastigheder.

Kabinen byder desuden på et utal af aflægningsmuligheder for såvel fører som passagerer, blandt andet et skjult opbevaringsrum under gulvet bag tredje sæderække.

Sjette sans teknologier

Den nye S-MAX byder på mere end 16 førerassistanceteknologier, som bidrager til sikkerheden, heriblandt:

Pre-Collision Assist, som, automatisk, bremser bilen ved umiddelbar fare for kollision. Inden nedbremsning vil føreren blive advaret, først ved en audio-alarm, siden ved en visuel alarm på forruden.

Adaptive LED forlygter, som automatisk tilpasser lysintensitet og - vinkel til den konkrete kørsel.

Blændefrie forlygter, som automatisk tilpasser lysintensitet og - retning, når en modkørende nærmer sig - eller en medbilist overhaler.

Parkering er også blevet væsentlig nemmere med den nye S-MAX, ikke mindst takket være:

Bås-parkering (Perpendicular Parking), som automatisk styrer bilen ind mellem to parkerede biler, på samme måde som Parallel Park Assist hjælper ved en parallelparkering.

Park-out Assist, som automatisk styrer bilen ud fra en parallelparkering.

Side Parking Aid, som viser afstanden til nabobilen på en skærm og afgiver en alarm, hvis man kommer for tæt på.

Cross Traffic Alert, afgiver en alarm, hvis der er krydsende trafik, når man bakker ud fra en parkeringsplads.

Desuden byder den nye S-MAX på Blind Spot Information System, Traffic Sign Recognition, Lane Keeping Alert, Lane Keeping Aid og Driver Alert.

Et frontkamera med en 180 grader vidvinkel hjælper med at skabe overblik, hvor udsynet er ringe, fx ved parkering eller i et by-kryds, ligesom det radarstyrede Adaptive Cruise Control giver føreren mulighed for at definere en given sikkerhedsafstand til de forankørende biler.

Med den nye S-MAX kan man også undgå fartbøder. Fartpiloten tilpasser selv hastigheden til de aktuelle fartgrænser ved at aflæse trafikskilte og trække data fra navigationssystemet.

Adaptive Front Steering gør kørsel på en kurvet landevej til en leg. Systemet optimerer styringen i forhold til bilens fart. Ved lave hastigheder - fx i forbindelse med parkering - vil styringen opleves let og smidig, hvorimod S-MAX'en reagerer afstemt og mere præcist ved højere hastigheder

Med den nye S-MAX introducerer Ford ligeledes intelligent 4-hjulstræk, med bedre vejgreb under alle kørselsforhold, ligesom Torque Steer Compensation forhindrer hjulspin og uønskede vibrationer fra de trækkende hjul.

Kraftoverskud og lavt CO2-udslip

Motorprogrammet til den nye S-MAX strækker sig fra den nyudviklede 1,5 liters EcoBoost benzinmotor med 160 hk til en optimeret 2,0 TDCi dieselmotor med 180 hk. Alternativerne er en 2,0 EcoBoost med automatgearkasse og 240 hk eller en 2,0 TDCi dieselmotor med 120- eller 150 hk.

På trods af det betydelige kraftoverskud, forventer Ford, at dieselmotorerne vil udlede ca. seks procent mindre CO2 i forhold til de nuværende dieselmotorer. Det skyldes blandt andet et nyt opvarmningssystem, som hurtigere sikrer optimal driftstemperatur. Samtidig er den nye S-MAX udstyret med Smart Regenerative Charging, Auto-Start-Stop, Active Grille Shutter og et aerodynamisk design, som tilsammen bidrager til solid brændstoføkonomi og et lavt CO2-udslip.

Den aktive og passive sikkerhed er også blevet forbedret. Karosseriet i den nye S-MAX er blevet stærkere takket været øget brug af højstyrke-stål, ligesom der er kommet sideairbags til bagsædepassagererne. Curve Control og Roll Stability Controll justerer bremseeffekt og træk på hjulene i kritiske køresituationer og hjælper føreren til at opretholde fuld kontrol

Ford MyKey giver muligheder for at programmere bilens nøgle og indlægge restriktioner i bilens brug, hvad enten det handler om topfart eller lydniveau på bilens audio-anlæg. Systemet kan også forhindre kørsel, hvis ikke alle i bilen er fastspændt.

Den nye S-MAX er også udstyret med SYNC 2 - anden generation af Fords prisvindende, håndfrie kommunikationssystem. Systemet byder på en 8" touch-screen i farver og avanceret stemmestyring af musik, navigation, klimaanlæg og mobiltelefon.

Med navigationssystemet er det muligt, med split-skærme, at zoome ind på afkørsler og andre trafikknudepunkter, at høre stemmeoplysninger, at se 3D-billeder af genkendelige landskabsobjekter samt benytte sig af Michelins omfattende restaurationsguide.

Simple stemmekommandoer aktiverer systemet, hvad enten det handler om at finde en destination, et telefonnummer, en yndlingssang eller nærmeste restaurant.

Fords automatiske nødopkald er en integreret del af systemet og vil automatisk foretage et opkald til den lokale alarmcentral i tilfælde af en ulykke - og her afgive systemet en alarmmelding på det relevante sprog samt opgiver bilens GPS-koordinater, så hjælpen hurtigt kan nå frem.

Den nye S-MAX er også blevet udstyret med den populære håndfri, automatiske bagklap, der åbner og lukker via en sensor, som registrerer når foden bevæges ind under den bageste kofanger.

Den nye S-MAX forventes til Danmark i midten af 2015.

# # #

Følg Ford på Pressecenter - Facebook - Ford.dk - Fords nyhedsbrev

Foto og mere information findes på Ford Danmark pressecenter:

http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
italien
Nyheder

Italienerne må smide mundbindet udendørs 

hus
Nyheder

Hvert andet hus sælges inden for to måneder

fest
Sport

Fodboldglade danskere holder folkefest 

Sport

Danmark tæver Rusland og brager i EM-ottendedelsfinalen

billede af Omar Marzouk
Kendte

Omar Marzouk køber hus
for tocifret millionbeløb

billede af en tasmansk djævel
Dyreliv

Djævle har ryddet

ø for pingviner

billede af en mad med mayonnaise
Mad og drikke

Advarsel: Risiko for skimmel i din mayonnaise

Collage af mand med computer og aktiekurser
Advertorial

Annonce

At handle med aktier er populært som aldrig før

billede af voldsom regn på en terrasse
Livsstil

Er du klar til det
næste skybrud?

billede af pasta på en gaffel
Mad og drikke

Advarsel: Denne pasta udgør en sundhedsmæssig risiko

billede af prototypen af den flyvende taxa
Nyheder

Tyskere vil tilbyde lufttaxa til OL

kød og grønsager er lagt på en grill
Mad og drikke

Dagens afsteming: Hvor vild er du med at grille?

billede af Allan Randrup Thomsen
Corona

Ekspert om mandagens coronatal: - Det ser lovende ud

Kronprinsesse Mary står med rød taske
Nyheder

Mary jubler:

Der er håb

halen på en hval ses i vandoverfladen
Nyheder

Jorden har fået

et nyt ocean

billede fra ulykkesstedet
Krimi

Betjent i kritisk tilstand: Formodet flugtbilist sendt bag tremmer

rune klan poserer
Kendte

Klan efter anmeldertæsk:

Det er fandeme svært 

sveriges statsminister i jakke og slips
Nyheder

Sveriges statsminister

er væltet 

Bål i mørke
Nyheder

Grønt lys for

Sankthansbål 

mette frederiksen i blomstret kjole
Nyheder

Laveste opbakning

i 15 måneder 

ko kigger
Nyheder

Giftsag i Korsør:

Ti børn skal tjekkes

oversvømmet område i usa
Nyheder

Ni børn døde

i kæmpe trafikulykke 

vægtløfter i aktion
Sport

Transkønnet vægtløfter

skriver historie 

østre landsret set udefra
Krimi

Kræver livstid:

Far dræbte sine

børns mødre

En sparegris med mundbind på
Nyheder

Regeringen vil have

banker til at overtage

corona-gæld

ambulancer og lægebiler holder på vejen
Krimi

Flugtbilist kørte betjent

ned: Nu er han anholdt

Et togsæt ved en perron.
Nyheder

Kørte på røven

500 gange -

her er straffen

En meget lille baby med slager i en seng. Ved hans hoved er en hånd som ser voldsomt stor ud.
Helt vildt

Fik 0% chance for

at overleve – nu er

han fyldt et år

De blå blink på en politibil
Krimi

Mand kørt ned

efter skænderi

Den store trøje med Christian Eriksens navn og nummer på som kom på banen før kampen mod Belgien.
Sport

Hjulmand: Eriksens besøg

har ændret stemningen

Johanne Schmidt-Nielsen i blå og hvid blomstret skjorte.
Kendte

Johanne Schmidt-Nielsen:

Har fået en søn

En stor alligator sover
Dyreliv

Mød Muja:

Verdens ældste alligator

To biler på en våd vej
Nyheder

Skybrud flere steder i Jylland

En tømrer arbejder med træ
Livsstil

Håndværkerfradraget:

Hvad er op og ned?

En ATV'er flyver gennem luften
Krimi

12-årig dreng i kritisk tilstand efter ulykke 

Folk i nissedragter
Kendte

Nissebanden vender tilbage

En gråhåret mand vinker
Sport

Pinligt:

BBC ville hyre afdød fodboldspiller

En reol med bøger
Bøger

Sommerlæsning: Slug disse klassikere i din ferie

En masse cheerleader-piger i blåt
Helt vildt

Pige med Downs syndrom skåret ud af klassebilledet

En cykel på en kofanger
Krimi

Bilist kører cyklister ned på åben gade

En dame med en schæferhund i Washington
Nyheder

Præsidentens schæferhund er død

en ambulance
Krimi

21-årig mand mister livet efter påkørsel i København

billede af Marianne Jelved
Kendte

Marianne Jelved gjorde noget hun aldrig havde gjort - og besvimede

billede af et blåt EU-sygesikringskort
Rejser

Er dit blå EU-sygesikringskort udløbet?

redningshelikopter ses i luften
Krimi

Far omkommet - ville redde datter i gummibåd

billede af mads langer
Kendte

Mads Langer
er blevet far

martin henriksen ses bag Kristian Thulesen Dahl
Nyheder

DF-formand lægger afstand til partifælles islamtweet

demonstrerende sygeplejersker
Nyheder

Her dropper sygeplejerskerne strejken

Mand i hospitalsseng
Corona

Var indlagt 14

måneder med corona:

Nu er han død

billede af en sundhedsperson
Corona

Her er lørdagens

danske corona-tal

børn leger på græs
Livsstil

Sådan får du dine børn

til at lege sammen
- trods aldersforskel

Demonstrerende sygeplejersker
Nyheder

Dagens spørgsmål: Er det ok, at sygeplejerskerne strejker?

Portræt Thue Ersted Rasmussen
Underholdning

Dansker bliver superskurk

i Hollywood:

Jeg gik helt amok

Redningsmandskab hejses ned i en kran
Nyheder

Skole kollapser:

To dræbt 

Christian Eriksen på banen
Nyheder

Overlæge: Eriksen kan

komme tilbage på banen

portræt af mellemøstlig mand
Krimi

Efterlyst: Kørte betjent

ned og stak af

Mand giver briefing
Nyheder

Parlamentsmedlem anklaget for overgreb

Pornhub og MindGeek logoer på mobiltelefoner
Nyheder

34 kvinder sagsøger Pornhub

Silas Holst
Kendte

Silas Holst: Ikke flere børn

Tesfaye
Nyheder

Regeringen: Dropper modtagecenter i Etiopien

Philine
Kendte

Bendtners eks: Smider tøjet i varmen

billede af den falske Mona Lisa
Nyheder

Mona Lisa-kopi: Solgt for over 20 millioner

Kreta
Nyheder

Nye åbninger: Kreta, Nice og Cannes

Eriksen
Nyheder

Udskrevet: Eriksen besøger landsholdet

fængsel
Krimi

I fængsel for hærværk på jødisk gravplads

kronprins
Nyheder

Kronprinsen om Eriksen: Nu smiler vi igen

mand kigger ind i kameraet
Krimi

Har fundet rester 
efter Maria 

vandrefalk
Nyheder

Efter 100 år: Vandrefalke yngler ved København

grill med flammer
Livsstil

Sådan undgår du

at grillfesten går op

i flammer

mette frederiksen får vaccine i skulderen
Nyheder

Milepæl: Halvdelen

af danskerne vaccineret

hospitalet i skejby set på afstand
Krimi

Et-årig pige mistede livet:

Dagplejer anholdt

fodboldspillere går på fodboldbane
Sundhed

Denne gruppe overlever

oftere et hjertestop

modelfoto af ulykkelig pige i seng
Krimi

15-årig pige narret

til sex af 60-årig stedfar

blåt badebassin
Sundhed

Undgå at badebassinet

bliver en bakteriesump

mand på motorcykel flyver gennem luften
Nyheder

Stuntmand dræbt

under rekordforsøg 

indgang til rigshospitalet
Krimi

Kvinde badede alene

og druknede

lyn på himmel
Nyheder

Hedebølgen slutter

med et brag

elg står og kigger
Krimi

Dreng på knallert dør

efter kollision med elg

solnedgang
Nyheder

NASA slår alarm

motionsløbere løber i fælledparken i københavn
Sundhed

Kæmpe events

vender tilbage