Team Esbjerg jagter tidlig Champions League-plads
Cheftræner Lars Frederiksen går efter at vinde grundspillet, så Team Esbjerg kommer med i CL-kvalifikationen.

Team Esbjergs hold i Boxer Dameligaen i håndbold har været aldeles suverænt i denne sæson.

12 sejre og to uafgjorte kampe har sikret holdet 26 point for 14 kampe og et forspring på fire point ned til Viborgs forsvarende mestre på andenpladsen.

Team Esbjergs cheftræner, Lars Frederiksen, er meget opsat på, at hans hold skal vinde grundspillet. Ud over en direkte plads i DM-semifinalerne er der også en ekstra gulerod på spil.

- Vi går efter førstepladsen, fordi den giver adgang til Champions League-kvalifikationen i næste sæson, siger han.

De seks bedste af de 12 hold i Boxer Dameligaen går videre til DM-slutspillet. Nummer et og to kommer direkte i semifinalerne, mens de fire øvrige hold kæmper om de sidste to pladser blandt de fire bedste.

Lars Frederiksen er meget opsat på at undgå at blive en del af sidstnævnte scenario.

- Der er ikke så stor forskel på holdene. Nogle gange vinder nummer fem over nummer et, så vi vil gerne undgå de kvartfinalekampe og i stedet komme direkte i semifinalerne, siger han.

Team Esbjerg kan tage et meget stort skridt i den retning, hvis holdet på lørdag vinder topkampen på udebane mod FCM Håndbold, der har 20 point for 14 kampe på tredjepladsen.

- Vi kan skabe et kæmpe hul til forfølgerne. Så vil vi være otte point foran FCM og mindst fire foran Viborg, og der vil ikke være så mange spillerunder tilbage, siger Lars Frederiksen, hvis hold har vundet alle syv udekampe i ligaen i denne sæson.

Der spilles i alt 22 runder i kvindernes grundspil.

/ritzau/