TDC vil ikke sætte tal på massefyringer
Den 10. august i år udbetalte TDC 1,781 milliarder kroner til aktionærerne, fordi selskabets bestyrelse mente, at de på forhånd skulle have del i udbytte før selskabets generalforsamling i marts 2012. Foto: TDC
Telegiganten fyrer, trods overarbejde og udbetalingen af godt 1,781 milliard kroner i år til TDCs aktionærer.

Der vil blive længere mellem de fuldtidsansatte i TDC i det nye år, men hvor mange der forsvinder, vil telegiganten endnu ikke sætte tal på.

Men koncerndirektør i TDC, Inger Ørum Kirk, bekræfter over for Newspaq, at der har været tal fremme under forhandlingerne med Dansk Metal.

"Det er fuldstændig rigtigt, at vi har i dialog med Metal om det, og der har vi haft tal på banen. Men det tal, de vælger at melde ud, det vil jeg lade stå for deres egen regning. Jeg vil sige, at det er interne estimater, vi arbejder med, og sådan er det," siger koncerndirektøren.

Ifølge Dansk Metal, som organiserer hovedparten af TDC's teknikere, har telegiganten planer om at afskaffe et sted mellem 400 og 600 fuldtidsstillinger næste år, fortæller formand i Dansk Metal Tele Øst, John Schwartzbach til Newspaq.

Han kritiserer, at det sker samtidig med, at der det seneste halve år er oparbejdet en stor overarbejdspukkel inden for netop dette område.

"Men der har været helt konkrete grunde til, at der har været overarbejde i år, som følge af regnskyl og godt salg af tv-produkter. Og det er klart, at det forholder vi os også til, når vi estimerer, hvad der kommer til at ske til næste år," lyder det fra Inger Ørum Kirk.

Hun afviser, at der er sammenhæng mellem udbetalingen af cirka 1,781 milliard kroner den 10. august i år til TDCs aktionærer og muligheden for at undgå afskedigelser.

I første omgang forsøger man at få de ønskede afskedigelser afviklet med frivillig eller naturlig afgang.

"Og så har vi også nogle rammer for, hvordan går vi i dialog, hvis det ikke er nok. Der kan man erfaringsmæssigt sige, at der har der tidligere år også været afskedigelser, der er egentlige afskedigelser, og som ikke har været frivillige, og det må vi også forvente ske," siger Inger Ørum Kirk.

Fagforeningen og TDC blev enig om en fratrædelsesaftale fredag i sidste uge. Heri lyder det blandt andet, at medarbejdere, der står til at blive fyret, skal tilbydes mulighed for omskoling og genansættelse andre steder i koncernen.

Antallet af ansatte i virksomheden nedbringes hvert år med omkring fem procent. TDC er de seneste fire år blevet over 4.000 medarbejdere færre.