Tankbil i flammer dræber 92 i olieregion
Der er endnu ikke kommet nogen officielle dødstal efter ulykken. Foto: Colourbox
Kvinder og børn er blandt de mange omkomne i Nigeria, hvor en tankbil eksploderede efter trafikulykke.

I omegnen af 100 mennesker frygtes dræbt i en voldsom brandulykke i Nigeria, hvor en tankbil fyldt med benzin torsdag kørte galt og eksploderede i et flammehav.

Blandt de omkomne er både kvinder og børn.

- Folk samlede benzin fra tankeren, da den sprængte i luften, fortæller Kayode Olagunju fra den statslige vejsikkerhedstjeneste.

Der er endnu ingen officielle dødstal, men et øjenvidne på ulykkesstedet har ifølge Reuters optalt 92 lig af mænd, kvinder og børn. BBC angiver antallet af omkomne til cirka 100.

Den tragiske ulykke fandt sted, fordi de fattige folk begyndte at samle den spildte benzin op fra den havarerede tankbil, hvorefter der opstod en eksplosionsagtig brand.

I et område af verden, hvor de fleste mennesker hutler sig gennem for under to dollar om dagen, er muligheden for at samle lækket brændstof op med potter og pander en stor fristelse, selvom risikoen for brandfare er overhængende.

Trafikulykker forekommer ofte på Nigerias hullede og dårligt vedligeholdte veje. Nigeria, som er Afrikas største olieproducent, plages af korruption og ineffektivitet.

Vejen, som løber gennem den olieproducerende Niger Delta-region, er blevet lovet repareret og udviklet gennem næsten et årti, og der sættes penge af til formålet hvert år.

/ritzau/dpa