Taliban i fredsforhandling med USA

Præsident Hamid Karzai bekræfter for første gang, at Taliban og USA er i forhandlinger om en fredelig afslutning på krigen i Afghanistan.
Taliban og USA er på vej til at finde fælles fodslag om en fredelig udgang på krigen i Afghanistan.
Taliban og USA er på vej til at finde fælles fodslag om en fredelig udgang på krigen i Afghanistan. Foto: AP/Allauddin Khan/Arkiv / POLFOTO

Afghanistans præsident Hamid Karzai har for første gang bekræftet, at USA og andre lande er i gang med fredsforhandlinger med Taliban.

USA's forsvarsminister Robert Gates har tidligere i denne måned sagt, at der kunne komme politiske samtaler med Taliban ved udgangen af i år, men de er altså allerede i gang, viser det sig nu.

"Fredsforhandlingerne er begyndt med dem allerede, og det går godt. Udenlandske militær, især USA, går videre med disse forhandlinger," sagde Karzai i går på et pressemøde, skriver BBC.

FN's sikkerhedsråd har tidligere på ugen besluttet, at opdele listen af medlemmer, der er omfattet af FN-sanktioner, til at skelne mellem henholdsvis talibanere og al-Qaeda-medlemmer. Det kan ses som endnu et tegn på forberedelserne til en fredelig afslutning på krigen i Afghanistan.

"Det er et klart signal til talibanerne om, at fremtiden står åben for dem, som bryder med al-Qaeda, stopper volden og respekterer Afghanistans forfatning," udtaler USA's FN-ambassadør, Susan Rice, ifølge Politiken.

Amerikanerne begynder at trække 97.000 soldater i Afghanistan hjem i starten af juli.

Kilde: BBC.com og Politiken

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.