Syv-årig set kort før brand brød ud
Den syv-årige dreng, der er en af de 10 mistænkte, er blevet set ved brandstedet, kort før branden brød ud. Foto: Colourbox / POLFOTO
Vidner har set den syv-årige dreng, der i går blev tvangsfjernet, på et af de seneste brandsteder, kort før branden brød ud.

I den seneste tid har en række brande hærget Esbjerg, og en flok drenge er mistænkt for at stå bag. En af dem, er den syv-årige dreng, som i går blev fjernet fra sine forældre.

Skal man tro flere vidner, har drengen en dårlig sag. Flere vidner har nemlig set ham på et af de seneste brandsteder, kort før branden brød ud.

Det skriver Jyske Vestkysten.

Derfor var politiet nødt til at hente ham sent lørdag aften, selvom det siden har fået bl.a. Børns Vilkår til at råbe vagt i gevær.

"For at sikre beviser og friske spor fra drengen var det absolut nødvendigt at hente ham ind til afhøring. Hvis vi ventede, kunne der være antændt en ny brand, siger leder af lokalpolitiet i Esbjerg," Lorenz Matzen til avisen.

I dag skal Børn- og Ungeudvalget i Esbjerg beslutte, om den lille dreng skal hjem til sine forældre, eller om han skal blive der, hvor han er blevet anbragt.

Formand Bente Bendix Jensen vil ikke udtale sig specifikt om drengens sag, men hun garanterer, at det ikke er nogen sjov beslutning.

"Det er en meget stor og gennemgribende beslutning at fjerne et barn. Det er noget Børn- og Ungeudvalget tager meget alvorligt," siger hun til Newspaq.

Forældrene har mulighed for at klage over beslutningen, men den bliver taget suverænt af udvalget.