Syriske militærbaser under angreb af oprørere
Syriens præsident Bashar al-Assad er i disse timer under et stadigt voksende pres fra både fjerne og nære statsledere. Foto: AP, POLFOTO, Remy De La Maviniere
Samtidig med, at Den Arabiske Liga holder møde om Syrien, angriber syriske oprørere militæret.

Det ventes, at den Arabiske Liga i dag officielt vil bekræfte deres fælles beslutning om udelukkelse af Syrien fra ligaen. Det sker, efter præsident Bashar al-Assad endnu en gang nægter at slække sit jerngreb om den gryende folkeopstand i landet.

Samtidig med mødet er der udbrudt alvorlige kampe i Damaskus. Lokale kilder oplyser til den britiske avis The Guardian, at soldater fra Syriens hær har deserteret. Under fællesfanen 'Free Syrian Army' har oprørere og deserterede soldater netop angrebet militærets baser nær byen.

Det politiske spil efterlader stadig færre brikker for Syriens præsident at flytte rundt på.

Senest har også den palæstinensiske organisation PFLP sluttet sig til de internationale kritikere af Syrien. Som en af de få støtter bag Syriens præsident står Libanons Hezbollah-styre.

I et forsøg på forbrødning med Den Arabiske Liga og de rebelske folkemasser, besluttede regeringen tirsdag at løslade 1.180 tilfangetagne borgere. I blandt de løsladte er en af de ledende regeringskritikere Kamal al-Labwani, som har været fængslet i over seks år.

Kilde: The Guardian