Sygeplejersker oprørte trods flere kolleger - I sparer jo stadig
Formand i Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, mener, at de årlige besparelser på to procent skal stoppes. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Det giver ikke mening at fastholde professionshøjskolernes omstridte omprioriteringsbidrag, når regeringen ønsker, at der skal uddannes flere sygeplejersker, siger Dansk Sygeplejeråd.

Knap har bølgerne efter informationsstrømmen om VLAK-regeringens sundhedsudspil lagt sig før kritikken har rejst sig.

Således peger sygeplejerskernes fagforening, Dansk Sygeplejeråd, på at sundhedsminister Ellen Trane Nørbys melding om, at der frem mod 2020 skal uddannes 2.000 flere sygeplejersker, vil få svære kår.

Regeringen fastholder nemlig det omstridte omprioriteringsbidrag, skriver DR.

Det betyder, at professionshøjskolerne skal skære to procent af deres udgifter årligt frem mod 2020.

- Det, man gør i øjeblikket, er, at man fjerner så mange penge fra sygeplejerskeuddannelsen, at forudsætningerne for at gennemføre en god uddannelse bliver forringet år til år, siger formand i Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, til DR, og tilføjer:

- Det burde man sætte en stopper for, hvis man virkelig gerne vil uddanne mange flere dygtige sygeplejersker.

Besparelsen betyder ifølge Grete Christensen, at rammerne for uddannelsen og for de studerende forringes i en sådan grad, at der er risiko for at et øget frafald blandt de studerende.

- Besparelserne er kommet over en kant, hvor det overhovedet ikke hører hjemme, siger Grete Christensen.

Ifølge en analyse foretaget af Dansk Sygeplejeråd vil der i 2025 mangle 6.000 sygeplejersker - og allerede nu er masser af ledige stillinger rundt om på landets sygehuse, skriver DR.

S og DF: Det skal droppes

Socialdemokratiet varmer op til den forestående valgkamp med et løfte om 1.000 flere sygeplejersker, og at omprioriteringsbidraget skal droppes - hvis partiet vinder regeringsmagten.

Dansk Folkeparti mener også, at omprioriteringsbidraget for professionshøjskolerne skal fjernes. Ifølge partiet finansordfører René Christensen skal det ske senest i 2022.

via Listen To News