Sygeplejersker: Husk arbejdsglæden
Der er ekstra sved i panden og ømme fødder, når sundshedspersonale har fyraften. Foto: Colourbox
Udgifterne til det danske sundhedsvæsen er faldet med syv milliarder fra 2009 til 2010. Det betyder dårligere behandling og mere stress.

Der bliver løbet hurtigere på de danske hospitalsgange, og personalet har flere opgaver.

Nye tal fra OECD viser, at udgifterne til det danske sundhedsvæsen for første gang i ti år er faldet. I 2010 var udgifterne syv milliarder kroner lavere end i 2009, viser tallene.

Det kan patienterne og sygeplejerskerne i høj grad mærke i hverdagen. Det mener Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen.

- Det er helt klart, at de hver dag prioriterer hårdt. De tager de livsnødvendige ting først og håber så på, at de også kan nå at hjælpe patienterne med de øvrige ting, som de har brug for hjælp til, siger hun til Newspaq.

Grete Christensen kommer med en appel til cheferne:

- Arbejdsgiverne skal tænke rigtig meget i, hvordan vi fortsat kan fastholde tilfredse medarbejdere i sundhedsvæsenet. Og at man rent faktisk også får kigget på, hvordan vi fagligt opkvalificerer de her medarbejdere, siger hun.

Formand for Danske Patienter, Lars Engberg mener, at fyringer efter besparelser forringer behandlingen.

- Der er fyret både læger, sygeplejersker og sosu-assistenter inden for det sidste års tid. Så den omsorg, som ikke mindst de ældre medicinske patienter har stor gavn af, er blevet dårligere, siger han til Newspaq.

Især behandlingen af de ældste og psykiatriske patienter er blevet dårligere, vurderer han.