Sygemeldt mekaniker måtte gerne tage på skiferie
En mekaniker skal nu have erstatning, efter at han blev fyret, fordi han tog på skiferie, mens han var sygemeldt. Arkivfoto. Foto: Colourbox/free
Mekaniker blev fyret, da han tog på ferie, mens han var sygemeldt. Men det var ikke i orden, siger landsret.

Da en automekaniker fra Vojens i januar 2014 fandt ud af, at en af hans medarbejdere var taget på skiferie, mens han var sygemeldt, blev han så sur, at han fyrede og bortviste ham på stedet.

Men det var ikke i orden, siger Vestre Landsret i en dom, der pålægger mester at betale den fyrede medarbejder i alt 82.864 kroner i erstatning for uberettiget bortvisning, løn i opsigelsesperioden og manglende ansættelsesbevis.

I oktober 2013 var mekanikeren udsat for en cykelulykke og brækkede ryggen. Han blev langtidssygemeldt, og skulle bære korset. Han tilbød at påtage sig lettere arbejdsopgaver på værkstedet, men det ønskede arbejdsgiveren ikke.

Ved en kontrol på sygehuset i januar 2014 blev han sygemeldt i yderligere fire uger. Han kunne tage korsettet af og så småt begynde at arbejde igen.

To dage efter kontrolbesøget tog han på skiferie med sine forældre og sin fireårige søn. Han stod ikke på ski, men hyggede sig med sønnen på børnebakken.

Midt i ferien kom hans arbejdsgiver hjem til ham for at aflevere en forsinket julegave, og hans hustru fortalte, at han var på ferie i Østrig. Det mente arbejdsgiveren var en så grov misligholdelse af ansættelsen, at han fyrede ham på stedet.

Men den går ikke, siger Vestre Landsret. Ifølge mandens egen læge havde ferien ikke forhalet helbredelsesprocessen, og da arbejdsgiveren ikke havde bedt ham om at påtage sig lettere arbejdsopgaver på deltid i perioden, havde han ikke grundlag for bortvisning eller opsigelse.

Han får 10.000 kroner for manglende ansættelsesbevis samt 72.000 kroner i erstatning og løn. Derudover skal Dansk Bilbrancheråd på vegne af værkstedet betale sagens omkostninger på 44.360 kroner.

/ritzau/