Sygehus-ansat bortvist: Havde sex med kræftpatient på jobbet
Den 40-årige dyrkede sex med sine patienter på Odense Universitetshospital, i Kræftens Bekæmpelses afdeling i Odense og i sit eget hjem. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)
En 40-årige fysioterapeut erkendte i retten, at han har haft sex med kræftpatienter han mødte på blandt andet Odense Universitetshospital.

En 40-årig fysioterapeut er blevet dømt for grov og gentagen forsømmelse og skødesløshed i sit virke som fysioterapeut.

Familier snød med børnenes SU: Får nu kæmpe regning

Manden fik 30 dages betinget fængsel og har fået frataget sin autorisation på ubestemt tid efter, han har haft sex med en af sine kvindelige kræftpatienter på Odense Universitetshospital og Kræftens Bekæmpelses afdeling i Odense, skriver Fyens Stiftstidende.

I dommen står der desuden, at den 40-årige har haft en uprofessionel omgangstone af privat og seksuel karakter med kvinden.

Parret mødte hinanden under et behandlingsforløb på Odense Universitetshospital og begyndte at flirte, skriver avisen.

Under en massage tiltvang han sig til anden kønslig omgang end samleje med kvinden, uden at hun gjorde modstand.

I retten forklarede kvinden, at det både havde været grænseoverskridende og pirrende. Alligevel følte hun, det var forkert.

Parret havde desuden sex på den 40-åriges nærliggende bopæl, og han erkendte under retssagen, at han i samme periode havde haft sex med andre kvinder, som han havde mødt i forbindelse med deres kræftforløb - blandt andre kvindens veninde.

Det forhold fik kvinden til at gå til sygehusets ledelse, som bortviste ham.

Kvinden anmeldte også fysioterapeuten til politiet, fordi hun mente, det havde været meget grænseoverskridende og at hun på grund af sit kræftforløb og sårbare situation ikke havde været i stand til at modsætte sig, skriver Fyens Stiftstidende.

via Listen To News