Familier snød med børnenes SU: Får nu kæmpe regning
De to familer skal tilbagebetale godt 200.000 kroner. Her er et billede af, hvor meget 250.000 kroner fylder i 1000 krone-sedler. Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Slagelse Kommunes kontrolgruppe, der jagter sociale bedragere, har på et halvt år sparet kommunens skatteborgere for knap syv millioner kroner.

Der bliver foretaget effektivt dyneløfteri i Slagelse Kommune. Således har kommunens kontrol bevist, at tre unge i to familier slet ikke var flyttet hjemmefra, skriver Sjællandske.

Ansat erkender: Snød kommune for 765.000 kroner

De to familier fra henholdsvis Slagelse og Korsør havde proforma flyttet adresser på deres børn, da de blev optaget på en uddannelse - vel at mærke så de var berettiget til SU for udeboende.

Men kommunen undrede sig over, at børnene flyttede hjem igen efter uddannelsens ophør og så klappede fælden.

De to familier har fået et samlet krav på tilbagebetaling af SU'en på 202.292 kroner.

Sagen blev løst og opklaret via et samarbejde mellem kontrolgruppen, folkeregistret og SU-styrelsen, skriver Sjællandske.

Kontrolgruppen, der har fokus på sociale bedragere, har på et halvt år sparet kommunens skatteborgere for knap syv millioner kroner.

Alene på området for ydelser til studerende er kommunens tilbagebetalingskrav og besparelser på 1,35 millioner kroner i år. Sidste år var resultatet 938.120 kroner, skriver Sjællandske.