Syddansk Universitet trækker i københavnerne

Rekord i ansøgertallet på Syddansk Universitet. Mange kommer fra København, og de vil blandt andet være journalister, læger og jurister.
Mange unge venter netop nu på nyt om, hvilket universitet de kommer ind på.
Mange unge venter netop nu på nyt om, hvilket universitet de kommer ind på. Foto: Colourbox

Mange unge venter i spænding på, hvor de skal tilbringe de næste år af deres liv. Det er nemlig nu, at pladserne på de videregående uddannelser fordeles. Og rigtig mange unge skal til Fyn.

Syddansk Universitet har i år modtaget over 13.000 ansøgninger, og af dem har 5.000 sat netop det universitet på som deres førsteprioritet. Det er 17 procent flere end sidste år og de fleste nogensinde, oplyser Syddansk Universitet.

Mange af dem, der har ansøgt, er i øvrigt fra hovedstadsområdet. Det kan skyldes, at Odense ligger i overkommelig afstand fra København, vurderer professor Palle Rasmussen fra Center for Uddannelsesforskning på Aalborg Universitet. Desuden handler det om konkurrence.

"Der er større konkurrence om pladserne i år, og behovet for uddannelse gør, at de unge er tvunget til at se sig bredere om. Og så har Syddansk Universitet også uddannelser, som man ikke har andre steder," siger Palle Rasmussen til Fyens Stiftstidende.

Rektor Jens Oddershede glæder sig over antallet af ansøgninger.

"For det første er der tale om en bred fremgang på alle fronter, og det er både nye og gamle uddannelser, der klarer sig godt. Så vores succes hviler altså ikke på et enkelt meget populært fag. Desuden er det meget tilfredsstillende, at 5.000 af ansøgerne har os som deres foretrukne universitet. Det viser, at vi er inde i den rigtige udvikling," siger Jens Oddershede.

Medicin, psykologi, statskundskab, jura, journalistik og erhvervsøkonomi er som altid de uddannelser, der trækker flest ansøgere.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.