Svindeldirektør ville myrde vidne
Ifølge bodyguarden ville Amanda Jacobsen likvidere en ansat, som var ved at afsløre hendes svindel. Foto: colourbox
Skandaledirektøren Amanda Jacobsen, som svindlede for 138 millioner kroner, ville også slå en medarbejder ihjel, afslører ny bog.

Amanda Jacobsen blev almindeligt berygtet i den brede offentlighed, da hun blev afsløret i have begået bedrag, underslæb og dokumentfalsk for 138 millioner kroner mod sin arbejdsgiver, cateringvirksomheden Gate Gourmet.

Men det var kun en lille del af historien. Bodyguarden Henrik Bramsborg har nemlig skrevet en bog om sin tid som sikkerhedschef for Amanda Jacobsen, 'Bedrag på 1. Klasse', kan B.T. i dag fortælle.

Ifølge Bramsborg bad Amanda Jacobsen ham om at likvidere en dansk mand fra Nivå, som var ansat i Gate Gourmet. Manden var angiveligt ved at opdage svindlen, som havde gjort Amanda til mangemillionær, og han skulle derfor skaffes af vejen.

"Henrik, jeg skal bede dig om at sørge for, at en mand ikke møder på arbejde på mandag," sagde hun ifølge Bramsborgs bog.

Bodyguarden foreslog i stedet, at man raserede kontoret og slettede harddiskene med en stor industrimagnet, hvilket åbenbart fik underdirektøren til at udbryde;

"Kan man ikke bare slå ham ihjel?"

Kort efter rullede skandalen, og Amanda Jacobsens mand blev fundet i Bruxelles, hvor han tilsyneladende havde hængt sig fra en kran.

I bogen beskriver Bramsberg også, at Amanda havde en sexklemme på sin chef og også kendte til belastende skatteforhold, som gjorde, at hun ikke blev afsløret. Da Amanda Jacobsen blev fyret, blev topchefen Guy Dubois også fyret. Han undersøges i dag af bagmandspolitiet.

I dag kan Henrik Bramsberg ikke finde arbejde som bodyguard og sælger i stedet luksussmykker og ure.

"Der er ingen, der vil have mig ansat som seriøs livvagt, når jeg har været så tæt på en så stor sag om kriminalitet. Og jeg er ikke typen, der vælger at lyve om, hvad jeg tidligere har lavet," siger han til B.T.

Retssagen mod Amanda Jacobsen forventes at starte i 2012.

Kilde: B.T.