Svensker sætter alle på plads i Kitzbühel
Mattias Hargin vandt søndag sin første World Cup-sejr i slalom. Det skete i østrigske Kitzbühel. Foto: Shinichiro Tanaka/AP
To stabile løb gav svenskeren Mattias Hargin karrierens første world cup-sejr ved slalomløbet i Kitzbühel.

Svenskeren Mattias Hargin valgte det prestigefulde løb i Kitzbühel som det løb, hvor han skulle tage sin første world cup-sejr.

Svenskeren var i alt 49 hundrededele af et sekund hurtigere end det østrigske hjemmepublikums yndling, Marcel Hirscher.

Mattias Hargin var tredjebedst i første gennemløb søndag formiddag, men modsat sine nærmeste konkurrencer, holdt han det høje niveau hele dagen, og sikrede på den måde sin første world cup-sejr.

- Det er helt sygt, det her. Jeg har arbejdet for det så længe. Og så er det ret cool, at jeg ovenikøbet vinder i Kitzbühel, siger Mattias Hargin til svensk TV4.

Det er kun en uge siden, at Mattias Hargin satte en føring efter første gennemløb over styr ved world cup-løbet i Wengen og måtte nøjes med fjerdepladsen.

Tyskeren Felix Neureuther blev nummer tre i søndagens løb. Han løb sig op fra femtepladsen i første gennemløb, og sikrede sin sjette podieplacering i world cup-sæsonens første syv slalomløb.

Marcel Hirscher udbyggede sin samlede føring i world cuppen foran nordmanden Kjetil Jansrud, som slet ikke kører slalom.

Neureuther fører slalomløbernes world cup med 480 point foran Marcel Hirschers 456.

Slalomløberne får en chance mere i Schladming på tirsdag. Det bliver sidste løb inden VM i Colorado i begyndelsen af februar.

/ritzau/