Svensk politi: Polakker ville banke asylansøgere
En gruppe på 14 polakker er anholdt ved Stockholm, fordi de ifølge politiet ville banke asylansøgere. Her er politiet i aktion ved en tidligere lejlighed i Stockholm, da en gruppe mænd overfaldt indvandrere. Foto: Sännås Per-olof/Aftonbladet
14 polakker bevæbnet med knive, økser og jernrør er anholdt nær asylcenter i Sverige.

Politiet i den svenske hovedstad, Stockholm, har anholdt 14 mænd, der mistænkes for at have haft planer om at banke asylansøgere på et asylcenter i Nynäshamn syd for Stockholm.

Ifølge politiet er de 14 mænd polakker og tilhører en højreekstrem gruppering.

Gruppen blev anholdt mandag i den centrale del af Nynäshamn. De befandt sig i biler ikke langt fra det asylcenter, som politiet mener var mål for et overfald.

- Det ligger lige for at antage det, da kontrollen fandt sted i nærheden. Mistanken er, at det (asylcentret red.) var mål for angrebet, siger Lars Alvarsjö, vagtchef ved politiet i Stockholm.

I bilerne fandt politiet knipler, knive, jernrør og økser.

- Det er polske statsborgere, og de tilhører vel de højre-ekstreme kredse, siger Alvarsjö.

Tre af de anholdte har været inde og vende hos politiet for nylig. De blev tilbageholdt 30. januar i det centrale Stockholm under en demonstration vendt mod flygtninge, siger vagtchefen.

Tilbageholdelsen skal være sket i forbindelse med vold.

Alle 14 anholdte mistænkes nu for at have planlagt grov mishandling, sige anklageren Sara Friedman, der har indbragt sagen for en domstol.

Politiet siger, at der muligvis også kan være tale om tilskyndelse til grov mishandling og tilskyndelse til mordbrand.

De 14 polakker er født mellem 1975 og 1998. Nogle af dem bor og arbejder i Sverige, siger politiet, mens andre menes at være på besøg i Sverige.

/ritzau/TT