Supermarkeds-gigant skal betale millionerstatning: Brød aftale
Coop Danmark taber uniform-sag til lille tøjfirma fra Thisted. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix/arkiv
Tøjfirmaet Heca Direct havde sagsøgt Coop for i alt 22 millioner kroner.

Sø- og Handelsretten har slået fast, at Coop Danmark har misligholdt en aftale om levering af uniformer til de ansatte i supermarkeds-gigantens butikker.

Derfor skal Coop betale en erstatning på 2,3 millioner kroner til det lille tøjfirma Heca Direct i Thisted.

Det skriver Finans.dk.

Heca Direct havde krævet mere end 10 millioner kroner i erstatning fra Coop Danmark. Samtidig blev Coop Norge og Coop Trading frifundet. De var sammenlagt sagsøgt for 12 millioner kroner, skriver Finans.dk.

- Vi synes, at de 2,3 millioner kroner, der skal betales til Heca Direct, er i overkanten. Men i betragtning af at det er en tiendedel af, hvad der blev krævet i erstatningskrav, er vi tilfredse. Derfor overvejer vi også lige nu, om det vil være umagen værd at få sagen prøvet ved Landsretten, siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop til Finans.dk.

I dommen fremgår det også, at Heca Direct skal betale sagens omkostninger på i alt 500.000 kroner.

Heca Direct leverede i henhold til en aftale i en årrække arbejdstøj til Kvickly, SuperBrugsen og Fakta, men den aftale opsagde Coop Danmark i februar 2015.

Heca Direct mente, at Coop inden opsigelsen havde indgået en aftale med en anden leverandør om arbejdstøj, og at Heca Direct aldrig fik chancen for at matche tilbuddet fra den anden leverandør. Det stod der ifølge Heca Direct i kontrakten med Coop.