Strid om aktivering: København stævner staten

Københavns Kommune har indledt en historisk retssag mod staten og Arbejdsmarkedstyrelsen om reglerne for aktivering af ledige.
Københavns Kommune stævner staten i striden om aktivering af ledige i Farvergade.
Københavns Kommune stævner staten i striden om aktivering af ledige i Farvergade. Foto: Jens Panduro/POLFOTO / POLFOTO

Striden mellem Københavns Kommune og staten om lovgrundlaget for aktivering af ledige københavnere skal nu afgøres i retten. Den såkaldte Farvergade-sag.

Københavns Kommune har netop sendt en stævning til Arbejdsmarkedsstyrelsen som reaktion på, at styrelsen i sidste uge valgte at modregne 65 mio. kr. fra kommunens refusion af ledige.

Dermed er en historisk retssag mellem stat og kommune en realitet.

"Det er vores og vores advokaters klare opfattelse, at Arbejdsmarkedsstyrelsen har handlet i strid med loven. Det har vi uden held forsøgt at forklare styrelsen i flere omgange. Nu må vi have domstolenes afgørelse af, hvem der har ret," siger overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Det afgørende i sagen bliver nu, om kommunen skal kræve, at arbejdsløse i aktivering skal møde frem på en bestemt adresse 25 timer om ugen, eller om de - som Københavns Kommune mener - kan lave mere fleksible tilbud.

Staten havde gennem Arbejdsmarkedsstyrelsen truet med at trække kommunen for 390 millioner kroner. Efter dialog mellem parterne blev kravet reduceret til de før omtalte 65 millioner kroner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.