Strejke på kendt virksomhed: 50 kan miste jobbet
På Royal Greenlands fabrik på havnen i Aalborg bliver der pakket grønlandske rejer til europæiske markeder. Nu vil virksomheden flytte produktionen til Tyskland. (Foto: Foto: Flemming Krogh/Ritzau Scanpix)
Royal Greenland planlægger at flytte produktionen fra Aalborg til Tyskland.

Frustration, skuffelse og dystre fremtidsudsigter er har nu fået både medarbejdere i produktionen og funktionærerne på Royal Greenlands fabrik på havnen i Aalborg til at nedlægge arbejdet. Det skriver TV2 Nord fredag.

50 medarbejdere står til at miste deres job, når produktionen flytter fra Aalborg til Cuxhaven i Tyskland. Ifølge tillidsrepræsentant Lillian Haustrup savner de ansatte imidlertid mere information fra ledelsen: 

- Der er jo folk, som har været her i mere end 30 år og som ikke aner, hvad der skal ske. Folk er skuffede og frustrerede over, at ledelsen ikke har meldt noget konkret ud om, hvad der skal ske, siger Lillian Haustorp til TV2 Nord. 

Torsdag nedlagde op mod 30 ansatte i produktionen arbejdet, Fredag gik også funktionær-kollegerne hjem fra virksomheden i Aalborg, hvor der bliver pakket grønlandske rejer til europæiske markeder.

Produktionsdirektør Lars Nielsen ser fordele ved at flytte produktionen til Tyskland:

- Vi kan i Cuxhaven opnå en del synergi ved sammenlægning, herunder en markant lavere husleje, siger han i en pressemeddelelse. 

Den endelige beslutning ventes ifølge pressemeddelelsen at falde på plads i begyndelsen af februar.

Tillidsrepræsentanten siger, at medarbejderne ikke oplever, at de er blevet behandlet ordentligt forløbet.

- Der har fra administrationens side været nævnt, at der kunne være alternative løsninger - men intet konkret, så vi aner jo ikke, om vi allerede nu skal begynde at kigge efter noget andet at lave, eller om vi kan blive ved med at arbejde hos Royal Greenland, siger Lillian Haustrup til TV2 Nord. 

Medarbejderne er ifølge mediet blevet stillet mere information i udsigt fredag.

via Listen To News