Er du i tvivl om, hvordan du skal få pengene til at række til julemiddagen i morgen? Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea, giver her en opskrift på, hvordan fire voksne og fire børn kan spise sig mætte i traditionel julemad for 703 kroner.
Hun har lavet en undersøgelse, der viser, at de rigeste danskere bruger 3.850 kroner på julemiddagen. Det er fem gange så mange penge som de danskere, der har de laveste indkomster.
Familier med en husstandsindkomst på under 300.000 kroner bruger i gennemsnit 770 kroner på julemiddagen. Det lyder ikke af meget, men det kan faktisk godt lade sig gøre.
- Man kan godt komme igennem julen med det budget, men man skal tænke sig godt om, og man skal over i noget discount, siger hun.
Ann Lehmann Erichsen har fundet de billigste priser på nettet og sammensat en traditionel julemenu med flæskesteg, and, rødkål og risalamande. Du skal bare følge denne indkøbsliste:
Kirsbærsovs |
17 kr. |
Grødris 500 gr |
6 kr. |
Sødmælk 1l |
8 kr. |
Piskefløde 0,5 l |
14 kr. |
Mandler 100 g |
16 kr. |
Vaniljestænger 2 stk |
22 kr. |
Stødt kanel 150 gr |
10 kr. |
Marcipansnitter fra Anton Berg |
20 kr. |
Rødkål ca. 2 kg |
8 kr. |
Citron 2 stk |
8 kr. |
Æbler |
15 kr. |
Stenfri svesker |
21 kr. |
Kartofler 2 kg |
8 kr. |
Kogte kartofler på glas |
6 kr. |
And frost 2,8 kg |
90 kr. |
Ribbensteg dansk 1,2 kg |
80 kr. |
Ribsgele |
9 kr. |
Smør |
10 kr. |
Sukker alm 1 kg |
11 kr. |
Ren rå marcipan 400 g |
58 kr. |
Blød nougat 200 g |
29 kr. |
Pebernødder 500 g |
26 kr. |
Appelsiner 2 kg |
22 kr. |
Spumante 1 flaske |
35 kr. |
Cabernet Sauvignon 2 flasker |
80 kr. |
Læskedrik med Hyldeblomstsmag |
8 kr. |
Danskvand Apollinaris |
6 kr. |
Portvin 1 flaske |
60 kr. |
I alt |
703 kr. |