Straffedomstol kræver Gaddafis søn pågrebet og udleveret
- Det kan ikke tolereres, at man hjælper en person på flugt med at undslippe rettergang, skriver Den Internationale Straffedomstol om Gaddafis søn Seif al-Islam. Foto: Imed Lamloum/AFP
En arrestordre på Seif al-Islam fra 2011 er fortsat gældende, slår Den Internationale Straffedomstol fast.

Den Internationale Straffedomstol (ICC) kræver den libyske eksleder Muammar Gaddafis søn anholdt og udleveret til varetægt.

- Det kan ikke tolereres, at man hjælper en person på flugt fra loven med at undslippe rettergang, skriver ICC i en meddelelse onsdag.

Domstolen har via medierapporter fra det nordafrikanske land læst, at Seif al-Islam Gaddafi blev løsladt 9. juni. Han blev løsladt med henvisning til en libysk amnestilov.

Det meddelte brigaden Abu-Bakr al-Siddiq fra byen Zintan.

- Vi er i øjeblikket i færd med at finde ud af, om disse meldinger er korrekte. Vi tager de nødvendige skridt for at finde hr. Gaddafi, skriver ICC.

Straffedomstolen appellerer til både Libyen, FN's Sikkerhedsråd og alle medlemmer af ICC om at hjælpe med at spore Seif al-Islam.

En arrestordre og et krav om udlevering udstedt 27. juni 2011 er fortsat gældende, hedder det.

Seif al-Islam spillede en central rolle, da et oprør rejste sig mod Libyens mangeårige leder Muammar Gaddafi. Det kulminerede i 2011, da Gaddafi blev dræbt.

Efter en international militærintervention blev Gaddafis styre hurtigt væltet. Seif al-Islam blev taget til fange.

/ritzau/