Straarup bebuder fyringer i Danske Bank
Andelen af fyresedler kan vokse, når VKO-flertallets tilbagetrækningsreform bliver stemt igennem i Folketinget og pensionsalderen sammen med efterlønsalderen dermed bliver hævet. Foto: Colourbox
Topchefen i Danske Bank forudser fyresedler, når banken over de næste tre år nedlægger 2.000 stillinger.

En del af Danske Banks bebudede 2.000 stillingsnedlæggelser over de kommende tre år vil formentlig ikke ske af frivillig vej.

Banken kommer til at fyre en række medarbejdere i tillæg til de medarbejdere, der selv siger op for at gå på pension eller skifte job.

"Man kan ikke afvise, at banken i nogle områder må lave fratrædelser ved bankens foranstaltninger. Men det bliver ikke et stort massefyringsprogram. Det kommer til at køre stille og roligt over de næste tre år i takt med, at vi omlægger ekspeditioner," siger afgående topchef Peter Straarup til Newspaq.

Med dagens delårsrapport for årets første tre kvartaler chokerer Danske Bank med bebudede besparelser for to milliarder kroner.

De økonomiske konjukturer har været hårde ved banken. Og da antallet af kasseekspeditioner falder til fordel for kundernes brug af netbank, bliver forretningen trimmet.

Hvor mange medarbejdere, der skal forlade Danske Bank af naturlige årsager og hvor mange, der får stukket en fyreseddel i hånden, vil Peter Straarup ikke udtale sig om.

Andelen af fyresedler kan dog vokse, når VKO-flertallets tilbagetrækningsreform bliver stemt igennem i Folketinget og pensionsalderen sammen med efterlønsalderen dermed bliver hævet.

"Vi kan se, at vi har en stor pensionsbobbel. Og hvis der sker ændring i pensionsmønstrene, og folk bliver lidt længere, så bliver vi nødt til at sige farvel til lidt flere medarbejdere, end hvis pensionsmønstret er, som det er nu," siger Peter Straarup.

Den ordførende direktør træder om kort tid tilbage efter 40 år i Danske Bank. Han er fyldt 60 år i år og ser med egne ord frem til beskæftige sig med "almindelige pensionistsysler".