Storbyer bakker op om Københavns samtalestop

København nægter svage borgere jobsamtaler. I stedet vil man se på de enkelte sager, hvilket møder opbakning i Århus, Odense og Aalborg.
Kommunerne skal tage hensyn til den enkelte og ikke bare gennemtvinge jobsamtaler.
Kommunerne skal tage hensyn til den enkelte og ikke bare gennemtvinge jobsamtaler. Foto: Colourbox

Landets største kommuner bakker op om Københavns Kommune, der vil droppe tvungne jobsamtaler for de dårligtst stillede. Den melding kommer fra Århus, Ålborg og Odense kommuner til Newspaq.

Det sker efter, at det i dag kom frem, at Københavns Kommune vil stoppe jobsamtaler med misbrugere, psykisk syge og handicappede for at hjælpe dem gennem socialforvaltningen.

Og i landets andenstørste by, Århus, er formand i kommunens beskæftigelsesudvalg, Kristian Würtz, glad for den idé.

"Vi har sammen med de andre storbyer fremlagt et forslag til, hvordan man fokuserer på effekt frem for proces. Der er borgere, som har andre behov, så vi er åbne over for de tanker København har," siger formand for beskæftigelsesudvalget i Århus Kristian Würtz (S) til Newspaq.

I Aalborg finder man også Københavns Kommunes forslag fornuftigt.

"Jeg synes, det er en rigtig fin provokation, man laver i København, for der skal langt mere til for de her borgere end blot at komme ind til en samtale en gang imellem," siger rådmand i familie- og beskæftigelsesforvaltningen Mai-Britt Iversen (S).

Også i Odense erklærer rådmand i arbejdsmarkedsudvalget Peter Rahbæk Juel (S) sig enige med sine kollegaer i Århus og Aalborg.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg har kritiseret Københavns Kommune for at begå lovbrud. Hun agter at se den københavnske model grundigt igennen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.