Stor mystik: Lever Radio24syv stadig?

Radio24syv lukkede og slukkede officielt den 31. oktober. (Foto: Ritzau Scanpix)

En række kryptiske signaler peger på, at den lukkede radiostation er ved at genopstå.

Den 31. oktober afgik Radio24syv ved døden. Eller gjorde den nu også det? En række mystiske signaler peger på, at der muligvis stadig er liv i stationen.

Går man ind på radioens hjemmeside og trykker på ”live”-knappen, bliver man mødt af en lyden af et bankende hjerte. Et symbol på, at der stadig er liv.

Og kigger man på satirikeren Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholms Twitterprofil, skriver hun, at hun er vært på ”Den korte Radioavis” på den2radio24syv.dk – en side, der endnu ikke er aktiv, men hvor der står, at en ny gæst snart flytter ind. Domænet er købt den 23. oktober, og ejes af en kvinde med bopæl i København.

Kirsten Birgits Twitter-profil Twitter

Radio24syv tabte som bekendt udbuddet om sendetilladelsen til Radio Loud, og dermed var et otte år langt stykke radiohistorie forbi. En lang række politikere har dog kæmpet for at udbuddet skulle gå om, men hidtil forgæves.

Mulighed for retssag

Efter et møde i Kulturministeriet tirsdag, sagde fungerende kulturminister Rasmus Prehn, at der ikke var hjemmel til at lade udbuddet gå om. Men han forklarede samtidig, at radioen har mulighed for at anlægge retssag eller alternativt få Folketingets Ombudsmand til at kigge på sagen.

Jakob Kvist, der var direktør for det selskab, der skulle drive Radio24syv videre som DAB-kanal, hvis de havde vundet udbuddet, er ikke afvisende for at få prøvet sagen ved domstolene.

– Det er bestemt en mulighed. Vi tager en ting af gangen, vi må følge den politiske proces, siger han til Jyllands-Posten.

Flere partier, herunder Venstre, De Radikale og SF, vil have Ombudsmanden til at kigge på sagen, og Enhedslisten statsrevisor, Frank Aaen, ønsker, at Rigsrevisionen tager den op.