Minister: Ikke hjemmel til at lade dab-udbud gå om
Tidligere programchef Mads Brügger og Jakob Kvist, der skulle have været direktør for Radio24syv, deltog tirsdag i en demonstration foran Kulturministeriet i protest mod det udbud, der sendte kanalen ud i mørket. Indenfor diskuterede politikerne sagen. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Ved et møde i Kulturministeriet har partier udfrittet Radio- og tv-nævnet om forløbet omkring dab-udbuddet.

Der er ikke juridisk hjemmel til at lade dab-udbuddet gå om, siger fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S) til TV2 News efter et møde i Kulturministeriet tirsdag.

- Rent juridisk er der ikke noget at komme efter, men kigger man på hele forløbet, kunne man godt have tænkt sig, at noget kunne være anderledes, siger han.

Det er op til Radio24syv, hvis der skal gøres mere i sagen, lyder det fra Rasmus Prehn. Han nævner, at Radio24syv har mulighed for at anlægge en retssag eller få Folketingets Ombudsmand til at kigge på sagen.

- Man kan som krænket part - eventuelt en radiokanal, der ikke vandt udbuddet - vælge at anlægge en retssag. Hvis ikke man vil bruge den mulighed, kan man anspore til, at ombudsmanden kigger på sagen, siger Rasmus Prehn.

Han understreger, at han som minister ikke vil gøre mere i sagen. Han er dog klar til at drøfte ændringer af udbudsprocessen i de kommende medieforhandlinger.

- Jeg har ønsket rene linjer om processen og forløbet, og der er nogle ting, som både medieordførerne og jeg synes kan og skal gøres bedre, og som kan indgå i de kommende forhandlinger, siger han.

Der har været stor diskussion, efter at Radio24syv tabte udbuddet om en ny DAB-kanal, som mange havde anset som radiokanalens redning.

Ved mødet i Kulturministeriet havde Folketingets partier mulighed for at udspørge Rasmus Prehn og Radio- og tv-nævnet om forløbet.

Både SF, De Radikale og Venstre er ikke tilfredse med de svar, de har fået, og håber, at Folketingets Ombudsmand vil kigge på sagen, lyder det efter mødet.

Enhedslisten har slået til lyd for en rigsrevisionsundersøgelse af sagen, og det bakker SF op om, skriver medieordfører Jacob Mark på Twitter.

To af de i alt seks statsrevisorer skal kræve en undersøgelse, for at Rigsrevisionen skal tage sagen op.

Også Liberal Alliances politiske leder, Alex Vanopslagh, ønsker, at en uvildig part undersøger forløbet, sagde han, da han forlod mødet som den første.

/ritzau/

via Listen To News