Stor fyringsrunde skaber frygt i balletten
Balletdanserne føler sig udsatte, fordi de ikke kan arbejde andre steder end i balletten.
Balletdanserne har intet andet sted at gå hen, hvis de bliver fyret og føler sig derfor særligt udsatte.

Siden Det Kongelige Teater har bebudet, at 100 medarbejdere skal fyres, har frygten for at få en fyreseddel spredt sig blandt kompagniets dansere.

Balletdansere føler sig særligt udsatte som arbejdsgruppe, fordi de ikke kan få arbejde andre steder i landet end på Det Kongelige Teater, skriver Politiken.

"Folk er utrygge, nervøse og bekymrede. Vi er ikke blevet informeret om, hvad der foregår. Der har stået mere i avisen, end ledelsen har fortalt os. Og vi har følelsen af, at der ikke er nogen kampånd fra ledelsens side," siger korpsdanser Louise Midjord til Politiken.

En balletdansers karriere slutter, når man rammer 40-års alderen, så stort set ingen dansere er medlem af en a-kasse. Danserne frygter derfor, at de ender på kontanthjælp, hvis deres stilling bliver sagt op.

"Siden seksårsalderen har man givet balletten alt og har været gennem et langt udskilningsløb, hvor man hele tiden risikerer at ryge ud undervejs. Det er en ultimativ satsning på en ting, der i forvejen giver relativt lav løn. Derfor regner man med, at hvis man er blevet vurderet kunstnerisk og teknisk dygtig nok til kompagniet, så er risikoen for at blive fyret meget lille," siger formand for Balletforeningen, Byron Mildwater, til Politiken.

Kilde: Politiken