Kendt restaurant blander sig i Tivoli-konflikt
Fair konkurrence kræver overenskomst hos Tivoli Food Hall, mener stor restauratør i Tivoli. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpic
Hvis restaurationsbranchen også skal være for voksne med familie, så er overenskomster vejen frem. Derfor håber A Hereford Beefstouw på overenskomst i Tivoli Food Hall.

Hvis der skal være fair konkurrence og ordentlige vilkår for medarbejderne i restaurationsbranchen, så skal der tegnes flere overenskomster - også i Tivoli Food Hall.

Det mener ledelsen hos A Hereford Beefstouw, en af Danmarks største steak houses.

Kædens sværvægter er ubetinget den store restaurant i Tivoli med plads til over 550 gæster.

- Jeg håber, at forhandlingerne mellem 3F og stadeholderne i Tivoli Food Hall ender med en overenskomst, så vi får mere lige vilkår i hele branchen, siger Tim Sølyst fra Aage Damgaard Aps., der driver A Hereford Beefstouw.

Grill-kæden er meget aktiv på sociale medier, hvor den slår nogle ordentlige slag for overenskomst:

- Det vælger vi at gøre, fordi vores branche i mange år har været en branche med få organiserede. Vi hylder den danske model, som jeg synes fungerer rigtig fint, og den skal udbredes mere på restaurationsområdet, siger Tim Sølyst.

For ham er spørgsmålet om overenskomst også et spørgsmål om, hvilken branche man ønsker på længere sigt:

- Jeg er stolt af, at vores ansatte får en løn og har nogle arbejdsforhold, så de kan få et almindeligt familieliv til at fungere. Det er vigtigt, at der ikke kun er plads til unge, ufaglærte i restaurationsbranchen. Der skal også være plads til voksne mennesker, som skal kunne leve af det på en fornuftig måde.

Faglig demonstration foran Tivoli Food Hall fredag 14. december. Foto: Avisen.dk

Og så er der selvfølgelig det med konkurrencen:

- For vores firma er lønnen en rigtig stor omkostning. Sådan er det for mange, men der er nogle, som slipper af sted med væsentligt lavere løn-omkostninger. Det skævvrider konkurrencen. Vi kan rigtig godt lide konkurrence, men det må gerne foregå nogenlunde ordentligt, siger Tim Sølyst fra Aage Damgaard Aps., der driver A Hereford Beefstouw.

Tidligere i dag oplyste 3F København, at de varslede aktioner mod de restauranter i Tivoli Food Hall, som ikke har overenskomst, er sat i bero, og at der skal forhandles om overenskomst til januar eller februar.

via Listen To News