Stolt Nicki P: Vi vinder på team spirit
Nicki Pedersen mener, at Danmark var den fortjente vinder af hold-VM i speedway og roser ånden på landsholdet.

Nicki Pedersen har tre gange vundet det individuelle verdensmesterskab, og nu kan han også skrive tre holdverdensmesterskaber på cv'et.

Det tredje kom i hus lørdag aften i Målilla, hvor Danmark efter en nervepirrende duel med Australien endte øverst på medaljeskamlen.

- Det er helt vildt. Jeg kom hjem i torsdags og har været sammen med gutterne siden da, og det har været helt fantastisk. Vi vinder 200 procent sikkert på vores team spirit, siger Pedersen, der fik lov at sidde over i det indledende løb for en uge siden.

Han havde afgørende indflydelse i finalen, hvor der gik taktik i den på grund af jokerreglen. Den giver et hold, der er seks point bagud, muligheden for at score dobbelt i et udvalgt heat.

Derfor måtte danskerne mod slutningen sørge for, at australierne ikke kom for langt bagud og fik muligheden for at komme på omgangshøjde.

- Vi blev nødt til at lukke af for gassen på grund af den uretfærdige regel. Det var hårdt, og vi blev jo lidt frustrerede undervejs, fordi vi hellere vil køre for at vinde end at ligge og kigge bagud.

- Men vi var snu og smarte, og træneren lagde en god plan, og så lykkedes det jo alligevel. Vi er det eneste hold, der ikke har spillet jokeren overhovedet i turneringen, og det er en sejr i sig selv, siger fynboen.

- Han er imponeret over holdkammeraterne Mikkel B. Jensen og Michael Jepsen Jensen, der kun er U/21-kørere, men ikke lod sig påvirke af sagens alvor.

- Drengene gav den 112 procent. Det var fed fornemmelse og en rigtig god erfaring for dem, siger han.

/ritzau/