VORES VALG Støjberg: S-SF giver flere på forsørgelse
Førtidspensionsreformen skal være med til at nedbringe antallet af mennesker på passiv forsøgelse, mener beskæftigelsesministeren. Foto: Les Kaner
Beskæftigelsesministeren mener ikke, antallet af danskere på passiv forsørgelse bliver nedbragt, hvis vi får en rød regering efter valget.

Får vi en rød regering efter folketingsvalget, så vil flere danskere ende på passiv forsørgelse. Det er forudsigelsen fra den nuværende beskæftigelsesminister, Inger Støjberg (V).

Indtil den 15. september kan hun dele visitkort ud, hvorpå der står: Beskæftigelsesminister. Hvad, der sker derefter, er helt uvist.

Men hun advarer nu mod konsekvenserne af et rødt flertal. Det vil betyde flere på passiv forsørgelse, mener beskæftigelsesministeren.

"Nogle af de ting, der har virket allerbedst - nemlig 225 timers reglen, kontanthjælpsloftet og starthjælpen er noget af det, de har sagt, at de vil rulle tilbage," siger Inger Støjberg til Newspaq.

Hendes udtalelse kommer efter det tidligere i dag kom frem, at hver fjerde dansker mellem 18 og 64 år er på offentlig forsørgelse. Det svarer til knap 900.000 danskere. Alene i 2009 brugte det danske samfund 26,8 milliarder på at få folk tilbage på arbejdsmarkedet, viser en ny opgørelse fra OECD.

"Det tal skal ganske enkelt bringes ned, men det skal bringes ned på en måde, så vi tager hensyn til de mennesker, det drejer sig om, og så vi giver rum og plads på arbejdsmarkedet," fastslår Inger Støjberg.

Hun peger på, at regeringen har forhandlet om en ny førtidspensionsreform, der gør op med, at folk får tildelt førtidspension og så aldrig mere kommer i beskæftigelse eller uddannelse. Det vil regeringen ikke acceptere.

"Noget af det allerværste, man kan gøre, er at parkere især et helt ungt menneske på perronen, hvor man bare kan se togene køre forbi, og man ikke har en chance for at springe på nogen af dem," siger Støjberg.

Førtidspensionsreformens skæbne bliver afgjort af, hvilket flertal der er efter valget.