Stjerne fra Politiskolen-filmene død

Skuespilleren og tidligere stjerne i amerikansk fodbold, Charles 'Bubba' Smith, fundet død i sit hjem onsdag.
I Politiskolen 3 fra 1980 gik skuespilleren Bubba Smtih i form af sin karakter som politibetjent Moses Hightower med den blide røst undercover som kvinde.
I Politiskolen 3 fra 1980 gik skuespilleren Bubba Smtih i form af sin karakter som politibetjent Moses Hightower med den blide røst undercover som kvinde. Foto: Polfoto/AP Photo/Warner Bros. / POLFOTO

Han startede karrieren som amerikansk fodbold-stjerne og tog efterfølgende til Hollywood, hvor han blev verdenskendt og elsket for sin rolle som den tårnhøje betjent Hightower i de populære Politiskolen-film.

Men onsdag kom talsmand for politiet i Los Angeles, Gregory Baek, med den meddelelse, at Charles 'Bubba' Smith er fundet død i en alder af 66 år. Det skriver Reuters.

Han blev fundet i sit hjem i forstanden Baldwin Hills, og politiet oplyser, at han tilsyneladende er død af naturlige årsager.

På sportsscenen var Charles Aaron Smith blandt andet med til at vinde Super Bowl i 1971.

Den to-meter høje 'Bubba' indstillede dog i 1975 sin fodboldkarriere og kastede sig i stedet ud i en karriere som skuespiller.

Efter en række mindre roller i forskellige tv-serier kom det endelige gennembrud i komedien Politiskolen, som der kom i alt seks film om i løbet af seks år.

Her spillede Charles Smith politimand Moses Hightower, der havde en stemme så blød, som han var høj.

Desuden var han med i flere reklamefilm for øl-mærket 'Miller Lite', hvor han blev kendt for at åbne dåser ved at flå toppen af.

Kilde: Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.