STILLINGSOPSLAG: Socialjournalist til Kristeligt Dagblad

Danmark

Kristeligt Dagblad søger velskrivende og indsigtsfuld socialjournalist

Kristeligt Dagblad går fortsat mod strømmen. Højere oplag, større udbredelse på alle platforme og god økonomi. Vi tror, at klassisk journalistik og seriøsitet er det, der efterspørges hos stadig flere avislæsere.

Vores indlandsredaktion søger nu en velskrivende reporter, der kan fastholde og styrke avisens stærke fokus på sociale forhold og menneskelige relationer. Stillingen indgår i den del af indlandsredaktionen, som vi kalder etik- og velfærdsboblen. Din nærmeste kollega i boblen har etik, klima og sundhed som kernestof. I indgår i et parløb om at sikre dækningen af boblens stofområder.

Du skal dække socialstoffet med et perspektiv og en substans, der demonstrerer, at området ligger tæt på det, Kristeligt Dagblads hjerte banker for. Sociale forhold handler for os ikke kun om kontanthjælpssatser og antallet af hjemløse. Det er eksistensstof og kan handle om alt fra ensomhed og frivillige, der hjælper hinanden på tværs af alder, til arbejdende fattiges levevilkår og ældres ønsker til livet.
Menneskelige relationer dækker primært over journalistik om familier, forholdene mellem generationer, skilsmisse, trivsel og vantrivsel blandt unge og ældre, adoption med mere – alt sammen felter, hvor vigtige fællesnævnere er etik og værdidebat.

Du skal evne at opdage historierne i alle led og på alle niveauer – fra beslutningerne i Folketinget, EU og kommunen til den enkelte borgers liv. Fra de overordnede tendenser til den nære menneskelige vinkel.

Vi forventer, at du:
- Har forståelse for Kristeligt Dagblads fokus på tro, etik og eksistens - og evner at integrere dette i din journalistik.
- Er velskrivende og mestrer både den hurtige og dagsordensættende nyhed, det kloge interview og den store baggrundsartikel.
- Har en solid viden om og interesse for samfundsforhold og løbende værdipolitiske debatter.
- Er digitalt stærk og kan udbygge og kombinere din skrevne journalistik med de relevante digitale værktøjer, der giver journalistikken ekstra liv og relevans på nettet.
- Kan arbejde både selvstændigt og som en del af en redaktion, er ukrukket og frisk på at tage ud i landet, når historien kræver det.


Vi tilbyder et spændende fuldtidsjob med stor fleksibilitet, frihed til at arbejde selvstændigt og med internationalt udsyn på en avis i vækst. Stemningen på avisen er afslappet og uhøjtidelig, men tilgangen til journalistikken er dybt seriøs.
Og så skal du kunne finde dig til rette i et mediehus, hvor tro, etik og eksistens er nøgleord for alt, hvad vi laver – uanset jobbeskrivelse.

Skriftlig ansøgning skal indeholde:
- Udførligt cv, gerne med referencer
- Tre idéer til historier, der passer til stofområdet
- Samt nogle få eksempler på journalistiske artikler eller produktioner

Ansøgningen skal være os i hænde senest den 20. juni 2019 klokken 12.00 og sendes pr. mail til: ansoegning@k.dk. Mailens emnefelt skal indeholde følgende: Indlandsjournalist. Att.: Ansvarshavende chefredaktør og adm. direktør Erik Bjerager. Vimmelskaftet 47, København K.

For yderligere oplysninger om stillingen kontakt redaktionschef Jeppe Duvå på 20 81 60 61 / duvaa@k.dk eller nyheds- og indlandsredaktør Morten Rasmussen på 41 74 18 97 / rasmussen@k.dk. Tillidsrepræsentant er Britta Søndergaard.

Kristeligt Dagblad er et uafhængigt mediehus, der gennem kvalitetsjournalistik leverer nyheder, baggrund og perspektiv med særligt fokus på tro, etik og eksistens. Avisen har i en årrække haft stigende oplag og er dermed gået imod tendenserne i branchen. Dagligt læses avisen af over 100.000 læsere. Også digitalt har avisen stor gennemslagskraft. Månedligt besøger omkring 700.000 forskellige brugere Kristeligt Dagblads digitale univers, som udover k.dk blandt andet omfatter tjenesterne kristendom.dk, religion.dk og etik.dk

Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald