Stenrig fisker: Omlagt støtte rører mig ikke
Fiskeren Gullak Madsen scorede 23 millioner i fiskeristøtte på seks år, men han mener ikke, det giver grund til at omlægge støtten. Foto: Colourbox
Storfiskeren Gullak Madsen bekymrer sig ikke over EU's nye støttesystem. Han får alligevel næsten ingenting, siger han.

På seks år fik den vestjyske storfisker Gullak Madsen 23 millioner kroner fra EU, og dermed er han landets topscorer.

Det kunne Politiken fortælle i går, og i dag skriver avisen, at EU omlægger sin støtte, så den kommer små, bæredygtige fiskere til gode.

Det kan hun bare gøre, siger Gullak Madsen. For han får alligevel næsten ingenting fra EU, hævder han.

"Vi har stort set ikke levet af støtte. Var det ikke for brændstofpakken, havde vi kun fået 1 million af EU," siger han til Newspaq.

Brændstofpakken blev givet i 2009 og havde til formål at få fiskerne til at nedsætte deres brændstofforbrug. Derfor mener Gullak Madsen, at det er helt naturligt, at han som en af landets største fiskere og dermed største brændstofforbrugere, også fik en stor portion af de penge.

Han mener desuden ikke, der er grund til at lægge støtten om.

"Jeg synes, den fungerer fint, som den er nu," siger han.

20 fiskere fik 57 procent af den støtte, dansk fiskeri fik i årene 2004 til 2010. Der er i alt 1400 danske fiskere, der er berettiget til støtten.

EU's fiskerikommisær Maria Damanaki siger i dag til Politiken, at hun vil fremlægge forslaget til en ny støtteordning d. 30. november.

"Vi foreslår en total omlægning af støtten, så den fremover udelukkende går til bæredygtighed og især det mindre fiskeri. Det kystnære fiskeri skal have et boost," siger hun til avisen.

Kilde: Politiken