Stædige partier forhindrer energiaftale
Der er langt mellem regeringen og oppositionen i forhandlingerne om et nyt energiforlig. Foto: Jens Dige/POLFOTO / POLFOTO
Statsministerens opråb til oppositionen har ingen virkning på Venstre.

Forhandlingerne om et bredt energiforlig mellem regeringen og oppositionen er gået i hårknude.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt brugte ellers i dag sit ugentlige pressemøde på at forsøge at få Venstre tilbage på banen med en mere konstruktiv attitude.

Men opfordringen har ikke nogen effekt på forhandlingspartneren Venstre.

"Hvis vi skal være med, skal de samlede årlige omkostninger ned på 3 milliarder kroner i 2020. For det beløb kan det lade sig gøre at lave en ansvarlig klima- og energipolitik uden at sende alt for store regninger til erhvervsliv og forbrugere," siger energiordfører Lars Christian Lilleholt (V) til Newspaq.

Regeringens seneste udspil lød på 4,6 milliarder i 2020 - en milliard mindre end regeringens oprindelige udspil på 5,6 milliarder.

Venstres energiordfører er "helt uforstående" overfor statsministerens kritik af oppositionens tilgang til forhandlingerne.

Faktisk mener Lars Christian Lilleholt, at det er regeringen, der har været langsom til at komme oppositionen i møde.

Dermed kan det være svært at se, hvordan de to parter skal kunne blive enige.

"Vi kommer selvfølgelig, hvis regeringen kalder på os, men hvis vi også skal have en aftale, så kræver det, at omkostningerne kommer ned på tre milliarder," siger Lars Christian Lilleholt.