Stadig håb for Østerild-aktivister

Landsretten afgjorde i dag, at sagen om testcenter delvist kan føres ved Landsretten, men træfældningen får lov til at fortsætte.

Der er stadig håb for de aktivister, der håber på at få stoppet opførelsen af det nye vindmølle-testcenter i Østerild Klitplantagei Nordjylland.

Landsretten besluttede i dag, at dele af sagen får lov til at blive afprøvet ved Landsretten, men samtidigt blev et par af punkterne afvist.

Blandt andet blev det bestemt, at to af de ti personer, som Landsforeningen for Bedre Miljø fører sagen for, ikke har tilstrækkelig interesse i sagen, da de ikke ejer jord i området. Dermed er sagens omfang blevet mindre.

Det blev også besluttet, at Landsforeningen for Bedre Miljø ikke har tilstrækkelig interesse i at få efterprøvet påstanden om ekspropriation af ejendomme, de ikke ejer.

Selvom Landsretten afgjorde, at det kan afprøves om byggeriet af det nye testcenter er ulovligt, blev det samtidig bestemt, at byggeriet for lov til at fortsætte, så længe sagen kører.

Dermed kan træfældningerne fortsætte.

I alt skal der fældes 266 hektar skov, hvilket svarer til mere end 500 fodboldbaner. Indtil videre er der fældet 12 hektarer.

Testcenteret vil give plads til i alt syv vindmøller på op til 250 meters højde.

Hen over sommeren er det blevet til flere sammenstød mellem aktivister og politi i klitplantagen.

Det fremgår ikke, hvornår sagen fortsættes ved Landsretten.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.