Tillidsmand i chok efter konkurs: "De gik og holdt det hen som en løgn"
Vindmølletfirmaet Total Wind Group er gået konkurs, men de ansatte føler, at det er blevet holdt hen med en løgn. Uvisheden spøger stadig for mange. Foto: Shutterstock (modelfoto)
Mandag blev det danske vindmøllefirma Total Wind Group erklæret konkurs, og 300 ansatte stod hen i det uvisse. Det har været nogle turbulente dage, fortæller tillidsmand.

Selvom mange af det konkursbegærede vindmøllefirma Total Wind Groups 300 ansatte har fået forlydender om, at de beholder deres job, står rigtig mange stadig uvisse tilbage. Det skriver BT.

Klaus Ohlsen er tillidsmand for Total Wind Group på Esbjerg Havn, og han fortæller til BT, at de ansatte er blevet holdt hen med løgn og ikke fået fortalt sandheden om, hvad der virkelig foregik.

- Det startede med, at de ikke fik deres løn sidste torsdag, hvilket blev bortforklaret som en it-fejl. De gik og holdt det hen som en løgn, for mandag fik vi at vide, at firmaet var gået konkurs, hvilket chokerede alle. For hvordan er vi så stillet?, siger Klaus Ohlsen til BT.

Flere ansatte er blevet overdraget

Christian Jul Madsen, der er kurator fra advokatfirmaet Kromann Reumert, fortæller til BT, at der siden konkursbegæringen af Total Wind Group er kørt en salgsproces, hvor flere firmaer har vist interesse for dele af virksomheden. På den måde er 85 ansatte blevet overdraget og beholder dermed deres job.

Klaus Ohlsen beholder dermed også sit job og fortsætter som tillidsmand for størstedelen af de 85 fortsat ansatte.

Total Wind Group har endnu ikke udbetalt løn til de 300 fortsatte eller tidligere ansatte.

Det har endnu ikke været muligt for BT at få en kommentar fra Total Wind Group.