Sponsorer betaler ikke AGK-regninger
Spillerne kan måske snart ikke få løn. Foto: KRABBE, LARS / POLFOTO
Efter Jesper Nielsens exit i AG København er nogle sponsorer holdt op med at betale regningerne.

Frygten for at håndboldklubben AG København ender med at gå konkurs i kølvandet på bestyrelsesformand Jesper Nielsens afgang er så stor, at nogle af klubbens sponsorer er holdt op med at betale deres regninger til klubben.

Det fortæller klubbens direktør, Søren Colding, som desperat forsøger at skrabe penge sammen.

- Der er regninger fra sponsorer til os, der ikke er blevet betalt, fordi man tvivler på fremtiden for AG København. Jeg kan kun bede dem om at indbetale, og det gør jeg også på mail, siger Søren Colding til Jyllands-Posten.

Med Jesper Nielsens exit og hans ønske om at slippe af med sin ejerandel i klubben har Colding fået travlt med at forsøge at skaffe nye sponsorer.

Men det er nærmest umuligt, fortæller han.

- De ønsker en sikkerhed for, at vi kører videre. Selvfølgelig vil de ikke ind at betale, hvis vi lukker kort efter, siger Colding til Jyllands-Posten.

Om det overhovedet vil lykkes for københavnerklubben at overleve er med andre ord ganske usikkert. Heller ikke spillernes løn vil Søren Colding derfor garantere.

- Men det må vi se på, når vi nærmer os 1. august. Der er virkelig mange uafklarede spørgsmål lige nu, siger Colding, der skal ud at finde mindst 18,5 mio. kroner.

Det er nemlig det beløb, spillere og trænere ifølge avisen skal have i den sæson, der begynder mandag, når de forsvarende danske mestre har første arbejdsdag.

Jesper Nielsen forklarede fredag sin afgang fra AG København med, at han ikke længere kunne leve med mediernes personlige hetz. Særligt presset fra Ekstra Bladet var blevet for stort, lød det.

Meget har efterfølgende tydet på, at en del af forklaringen også skal findes i Nielsens økonomiske problemer.