Spisested lukker: Opbevarer mad ved toilettet
The Bagel Co. på Østerfælled må lukke efter problemer med skimmelsvamp, det er dog ikke den eneste butik i kæden med problemer. Foto: Google Streetview
En af The Bagel Co.'s butikker har måtte lukke helt ned på grund af uhygiejniske forhold, men det er langt fra den eneste af kædens butikker, der har problemer med hygiejnen.

Jordslåede pletter ved køleskabet, en pose rødløg i forrummet til toilettet og sorte og grønne plamager af skimmelsvamp på alt fra vægge til gulve. Det er bare nogle af de forhold Fødevarestyrelsen har givet bøder for hos The Bagel Co.

I kædens butik på Østerfælled Torv i København har det nu ført til, at butikken må lukke, skriver B.T.

Men det er dog langt fra den eneste butik i kæden, der har problemer. Fire ud af ti butikker har de sidste år modtaget en kritisk rapport fra Fødevarestyrelsen.

The Bagel Co. forklarer, at forholdene stammer fra blandt andet misforståelser mellem rengøringspersonale og medarbejdere, og at det altså ikke et generelt problem, mener de.

- Vores ansatte består af skiftende primært unge mennesker, som vi løbende træner og uddanner til at håndtere fødevarer på bedste måde, så vi opfylder såvel gældende lovgivning som vores egne høje standarder til håndtering af mad, skriver The Bagel Co. i en e-mail til B.T.

De mener også, at det kun er menneskeligt at begå fejl, men at deres personale gør det bedste de kan.

- Disse unge mennesker arbejder hårdt og så godt, de overhovedet kan på at give den bedste bagel, og jeg vil ikke hævde, at der aldrig sker fejl. I The Bagel Co. er de eneste, der ikke laver fejl, dem, der ikke laver noget, skriver de til B.T. i en mail.