Lover 20 grader i april: Lunt forårsvejr på vej
Sådan kan det snart se ud i Kongens Have, hvor unge mennesker vil nyde de 20 grader, DMI spår i april. Foto: Bax Lindhart/Scanpix Ritzau
DMI spår i en ny prognose, at temperaturen kan ramme 20 grader i april.

Selvom vejret ikke har været med os indtil videre i 2019, hvor vi har oplevet den vådeste marts nogensinde og en himmel, der kun kan defineres som grå, så skulle det ifølge DMI vende i april.

I stedet for den kolde og våde blæst, der stammer fra et lavtryk over Sverige og Norge, så skulle det danske forårsvejr snart blive påvirket af et højtryk over de solbeskinnede alper. Det vil betyde lune temperaturer og solfyldte dage.

DMIs prognose peger på, at det nuværende lavtryk nord for os snart har tabt pusten, så højtrykket, der blæser fra vest til øst, vil bestemme vejret fremover.

Hvis højtryksfronten forsætter med fuld fart direkte ind i Rusland, skal vi nok igennem et par uger mere med regn og lave temperaturer, men hvis det stopper op i Tyskland, kan det blæse sydens varme op til Danmark.

Det betyder, at vi ikke kan afskrive nattefrost og isnende regn endnu, men prognosen peger uanset de næste par uger på, at det kan blive en ualmindelig varm april.

Hele landet skulle dog gerne få noget ud af det gode vejr, som for eksempel Haderslev her på billedet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

via Listen To News