Spam vælter ind over os i 2007
Spammails vil regne ned over de danske pc?ere i 2007. Til gengæld kommer der færre ødelæggende virusangreb.

Vil du købe en dildo? En potenspille? Lidt undertøj, noget voks til håret, en pyjamas? Eller hvad med at investere i en aktie?

De danske indbakker flyder over med spammails som aldrig før, og det bliver kun værre ? flere analytikere forudser, at 2007 bliver det helt store år for de uønskede elektroniske henvendelser.

Forklaringen er enkel:

»Det er blevet for svært at være virushacker på grund af de mange antivirusprogrammer. Derfor vælger mange af bagmændene at kaste sig over spam,« siger Preben Andersen, der er chefkonsulent i computerrådgivningscenteret CERT.

Indbringende forretning
Samme melding kommer fra antivirusfirmaet Virus112, der har målt stigninger i mængden af spam på op til 13 procent de seneste måneder og samtidig forudser endnu flere uønskede mails i 2007.

Og det kan være en indbringende forretning at give sig til at spamme. For selvom langt de fleste danskere sorterer henvendelserne fra, er der altid nogen, der hopper på limpinden, mener Peter Andersen:

»Der vil altid være folk, der reagerer på et tilbud,« siger han og advarer især mod at opgive nummeret på kreditkortet.

Hjernerne bag de mange belastende henvendelser har succes, fordi de med en lille virus formår at inficerede millioner af computere, der bliver brugt til at sende deres spam videre ud i verden, forklarer kvalitetschef Simon Østengaard fra antispam-firmaet Softscan.

85 ud af 100 mails er spam
»Før i tiden sendte man virus med mailen, som enten ødelagde eller lammede computeren. Dem ser vi ikke mange af mere. Men hvis modtageren klikker på den nye type spam, bliver hans eller hendes computer ofte brugt til at sende bunkevis af spam rundt. Spammeren holder din computer i live for at bruge den selv.«

Ifølge Softscan er 85 procent af alle afsendte mails lige nu spam, hvorimod kun 0,4 procent er ødelæggende former for virus.

Tidligere har en undersøgelse fra organisationen Spamhouse vist, at en hård kerne på omkring 5-600 personer står bag 80 procent af al spammail.