Sort arbejde kan koste dig dyrt

Gode tilbud fra udenlandske arbejdere uden papirerne i orden, kan koste dig 10.000 kroner i bøde. Skat advarer imod de gode tilbud.
Husk at tjekke, om de udenlandske håndværkere er registrereret i Registreret for Udenlandske Tjenesteudbydere.
Husk at tjekke, om de udenlandske håndværkere er registrereret i Registreret for Udenlandske Tjenesteudbydere. Foto: Colourbox.com

Pas på med de gode tilbud.

Hvis du hyrer en udenlandsk håndværker og vedkommende ikke har papirerne i orden, kan det koste dig 10.000 kroner, advarer Skat.

"Hvis man får et lidt for billigt tilbud, så burde man måske tænke sig om en ekstra gang. Det er privates ansvar at tjekke om udenlandske virksomheder har et cvr-nummer eller er registreret i det vi kalder RUT-registret," siger afdelingsleder hos Skat Christina Steinmetz til Newspaq.

De uregistrerede virksomheder er over hele landet, oplyser Skat afdelinger. Men særligt i Nordsjælland har en gruppe engelsktalende håndværkere det seneste stykke tid tilbudt at lægge fliser og asfalt for beskedne beløb.

De såkaldte asfaltpirater har ikke de lovpligtige registreringer og betaler hverken moms eller skat. De har tidligere huseret i Syddanmark, men er flygtet fra Politiet, Skat og Arbejdstilsynet til Nordsjælland.

RUT blev indført ved årsskiftet og skal sikre myndighederne overblik over udenlandske firmaer, der arbejder i Danmark. For Skat er det mere princippet, end pengene, der betyder noget. Men private kan miste en stor sum penge.

"De private kan jo både få en bøde, når de handler med uregistrerede virksomheder, men ved sort arbejde kan de jo også risikere, at de udenlandske virksomheder smutter med pengene," fortæller Christina Steinmetz.

Skat opfordrer derfor til at tjekke cvr-nummer og selvfølgelig undgå sort arbejde.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.