Sofie Linde: At blive mor har gjort mig til en anden person
Sofie Linde er tilbage som X Factor-vært, tre uger efter hun har født. Foto: Martin Sylvest/Scanpix
X Factor-værten var tilbage på arbejde fredag aften, kun tre uger efter hun fødte sin lille datter.

Baby Trine var med backstage, da Sofie Linde fredag aften gik på scenen for at genoptage rollen som vært på X Factor.

Det er kun tre uger siden, Sofie Linde fødte, men den 28-årige tv-vært kan godt mærke, at livet pludselig ser helt anderledes ud.

- Jeg har det sådan, at man går ind på Riget (Rigshospitalet, red.) som en person og kommer ud som en anden. Det er vildt at blive mor, det er den vildeste oplevelse. Man bliver virkelig voksen på rekordtid, siger hun og fortsætter:

- Det er det største, jeg nogensinde har prøvet, for man fjerner bare fokus fra egen navle, og pludselig er der noget, der er vigtigere end alt andet.

Den lille datter har hun med sin kollega og mand, Joakim Linde Ingversen. Han var med under fødslen, som Sofie Linde fortæller gik som foreskrevet.

- Det er ikke for tøsedrenge at føde, men det kunne jeg godt finde ud af, og hun er sund og rask, så på den måde gik det, som det skulle. Men der går lige noget tid, før jeg gør det igen, siger hun.

Hun har kun roser til overs for sin ægtemand.

- Joakim er verdens bedste far og totalt sød og sej, og vi har det faktisk godt. Jeg tror, vi havde forventet, det ville blive helt vildt sindssygt, og det er det også, men på den helt vildt fede måde. Så vi er vildt glade, siger hun.

Joakim Ingversen tog tjansen som X Factor-vært ved de to første liveshows, der altså blev sendt henholdsvis en uge og to uger efter fødslen. Men selv om Sofie Linde fredag var tilbage på scenen, så er hun klar til at hoppe ned igen, hvis jobbet ikke kan forenes med hendes egne og Trines behov.

- Der er fortsat en plan, der hedder, at hvis jeg taber hovedet, eller det hele ramler, eller jeg ikke kan, eller noget går galt, så kan jeg trække mig, og der er både en plan A, B og C, fortæller hun.

Showet sendes igen næste fredag.

/ritzau/