Søfolk spiser for fed mad og ryger for mange cigaretter.
Men nu tager et nyt forskningsprojekt hul på det lange seje træk at sikre mere sundhed til søs.
"70 procent af sømændene er overvægtige. Samtidig ryger de mere end gennemsnittet," siger projektkoordinator Lulu Hjarnø fra Center for Maritim Sundhed og Sikkerhed til Nyhedsbrevet 3F.
Den dårlige livsstil giver højere sygefravær, og derfor har rederierne et ønske om at fremme sundheden.
Men et af de store problemer er, at en del skibe ikke er indrettet til at opbevare fødevarer i så lang tid, som søfolkene er på havet.
"Hvis man ikke har plads til et svaleskab eller kølerum, kan frugt og grønt ikke holde sig," siger Lulu Hjarnø til Nyhedsbrevet 3F.
Når besætningen er på under 10 mand er der ingen krav til kokkens uddannelse. Det er et af de store problemer.
"Nogle af de uuddannede kokke, vi har talt med, ved ikke engang, hvad en artiskok er. De bruger Frk. Jensens Kogebog, og den er jo ikke ligefrem kalorielet," siger Lulu Hjarnø til Nyhedsbrevet 3F.
Men søens folk er ikke de letteste at få omvendt til en sund livsstil, mener Steffen Rudbech Nielsen, ansvarlig for sundhed og trivsel i rederiet Esvagt.
"Man kan jo godt lide sin medister og sin brune sovs. Så projektet har haft en temmelig træg start. Jeg tror, det vil tage 10 år, før vi ser de helt store ændringer. Men små ændringer er et tegn på, at vi er på rette vej," siger han til Nyhedsbrevet 3F.