Socialministeren hylder drenges biologi

Drenge skal have lov at være drenge, siger socialministeren, og tilslutter sig dermed det kor, der mener daginstitutioner er for feminine.
Denne lille fyr skal ud og lege som en rigtig "dreng", hvis det står til socialminister Benedikte Kier.
Denne lille fyr skal ud og lege som en rigtig "dreng", hvis det står til socialminister Benedikte Kier. Foto: Helle Arensbak / POLFOTO

De danske daginstitutioner er alt for femine til, at de små drenge kan finde sig til rette, siger Niels Egelund, der er professor ved DPU Aarhus Universitet, i dagens Kristeligt Dagblad.

Han er formand for den task force, Socialminister Benedikte Kier (K) har sat til at undersøge, hvordan landet daginstitutioner kan ruste børnene bedre til fremtiden. En af de ting, Niels Egelund foreslår, er altså, at drengene skal have lov at være "drenge". Socialministeren er enig.

Det er pædagogerne i den svenske børnehave Egalia ikke. Her er al snak om "drenge" og "piger" fortid, og alle børnene bliver kaldt "venner" i stedet. Det er helt forfejlet, mener Benedikte Kier.

"Der er noget, der hedder biologi. Der er nogle ting, drenge har mere brug for end piger," siger hun til Newspaq.

Dermed maner hun al snak om kønnet som noget, der er skabt af samfundet, i jorden.

"Vi kan jo bare kigge på hinanden og se, at det er det ikke," siger hun.

Pædagoger, der drømmer om at opdrage børn uden "drengelege" og "pigelege", skal derfor ikke forvente at få offentlige kroner til projektet.

"Ikke med min gode vilje. Jeg mener, man skader børnene ved at tro, man skal fjerne det, der gør drenge til drenge og piger til piger," siger hun.

Hun glæder sig derfor til at se det færdige resultat af den undersøgelse, som Niels Egelund står i spidsen for, og som indtil videre altså peger på, at pædagoger skal opfordre drengene til at klatre mere i træer og lege tagfat, så pigerne kan få deres perleplader i fred.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.