Styrelse lammet efter Britta-sigtelse: Nu er socialt arbejde under press

Arbejdsliv
Den 64-årige Britta Nielsen er sigtet for at have snydt Socialstyrelsen for i alt 111 millioner kroner. (Foto: Foto: Ridehesten.com)
Socialstyrelsen tilbageholder udbetaling af satspuljemidler på grund af svindelsag, og det kan have alvorlige økonomiske konsekvenser, mener flere af de ramte organisationer.

Opdateret: Socialstyrelsen genoptager udbetaling af tilskudsmidler til foreninger og kommuner. Det oplyser styrelsen på sin hjemmeside. 

Socialstyrelsen har lukket for det varme vand, når det kommer til at udbetale støttemidler efter sagen om den 64-årige Britta Nielsen, der er sigtet for at have snydt styrelsen for i alt 111 millioner kroner.

Men det kan få store økonomiske konsekvenser for nogle af de organisationer, som er afhængige af de månedlige støttekroner, skriver Kristeligt Dagblad.

Hos Børns Vilkår mangler man at få udbetalt 1,38 millioner kroner. De penge skulle blandt andet være gået til Børnetelefonen. En sund økonomi holder indtil videre organisationen oven vande.

- Men hvis det fortsætter, vil det blive mere og mere mærkbart, og så skal vi se, hvordan vi kan få penge til at betale lønninger og så videre. Der kan blive problemer med likviditeten, og det tror jeg også, der vil blive for mange andre organisationer, siger formand i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, til Kristeligt Dagblad.

En af de mindre organisationer er Ventilen, der arbejder for at komme ensomhed blandt unge til livs og driver en række mødesteder.

Her får man månedligt 92.000 kroner i støtte. Socialstyrelsens valg om at stoppe udbetalingerne skaber derfor usikkerhed, siger Rillo Snerup Rud, sekretariatsleder hos Ventilen.

- Og ender det med at trække meget længe ud, er det selvfølgelig alvorligt økonomisk. Det er midler, vi får til driftsstøtte, og de er absolut nødvendige for, at vi kan betale de udgifter, vi har, siger hun til mediet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra socialminister Mai Mercado (K).

Nyheder

Nye ferieregler:

Du får færre penge

på kontoen